Obrenovac, 06.07.2020

Predstavnici opštine u poseti mališanima na Rudniku


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.02.2019.
Predstavnici Gradske opštine Obrenovac posetili su danas 117 mališana koji sa svojim učiteljicama, u okviru programa 'Eko kampovi', borave na Rudniku

Foto:Printscreen
Učenici od prvog do četvrtog razreda obrenovačkih osnovnih škola i ovog zimskog raspusta, u okviru programa ”Eko kampovi”, besplatno borave u odmaralištima ”Centra dečijih letovališta i oporavilišta Beograd” na Tari, Goču, Rudniku, Divčibarama i Bukulji.

Tanja Santrač, direktorka ”Centra dečijih letovališta i oporavilišta Beograd”, objasnila je kako su isplanirane aktivnosti deci koja su na Rudnik došla početkom nedelje.

"Od juče imamo sreću da je pao sneg, prava je zimska čarolija, deca su se obradovala, mogu da se sankaju, kliskaju. Ceo dan im je organizovan, te imaju razne aktivnosti, dan počinje jutarnjom fiskulturom, zatim imaju razne radionice edukativnog i kulturnog karaktera, obilaze znamenitosti i u šetnjama se upoznaju sa prirodom" rekla je Tanja Santrač.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom uspešnom saradnjom sa Centrom naglasivši da se radi o najboljoj akciji namenjenoj zdravlju mališana.

"Raduje nas činjenica što velika količina sredstava koje Gradska opština Obrenovac ulaže u besplatna zimovanja i letovanja rukovodstvo Centra ulaže u poboljšanje uslova za boravak dece u ovim objektima. Može se primetiti poboljšanje infrastrukture i soba u ovim objektima", kazao je Čučković.

On je najavio i to da opština sprema nastavak programa i za letnji raspust kada će još 1500 dece besplatno boraviti na planinama.

"Ovo je najbolja akcija posvećena zdravlju mališana. Program se ralizuje od 2012. godine, a deca koja su te godine prvi put išla sa nama su sada punoletna. U trenutku kada je započeta ova aktivnost, ekonomska situacija je bila toliko loša da je bilo mališana koji nikada nisu ni napustili Obrenovac. Sa druge strane, bilo je dece koja se nisu poznavala među sobom iz različitih škola iz sela i iz grada", dodao je Čučković.

Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac, napomenuo je da opštinsko rukovodstvo čini sve da ovaj program živi.

"Cena jednog ovakovog boravka je preko 22 hiljade dinara, zamislite koliko je veliki taj trošak pogotovo za roditelje koji imaju više dece. Zbog toga mi nameravamo da ovaj program realizujemo još mnogo godina", poručio je Vranešević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE