Obrenovac, 06.07.2020

195. GODINA PRVE OBRENOVAČKE OSNOVNE ŠKOLE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2019.
Prigodnim programom u sali Sokolskog doma obeležen je veliki jubilej

Foto:lokalnenovine.rs
Dan Prve obrenovačke osnovne škole protekao je u znaku bogatog sadržaja koji su pripremili učenici od prvog do osmog razreda. Svedoci izvanredne priredbe bili su roditelji, nastavnici, kao i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

„Skoro 200 godina odolevamo promenama u društvu. Pored toga što smo dugovečni, mislim da smo i uspešni. To dokazuje pedagoški rad naših nastavnika, ali i uspeh naših učenika koji osvajaju nagrade na svim nivoima takmičenja“, rekla je Milena Ergarac, direktorka Prve obrenovačke osnovne škole.

Brojne uspehe učenici su, na 195. rođendan svoje škole, krunisali i predstavom „Uspavana lepotica“, koja je ovog puta poprimila odlike savremenog društva.

„Tema ove predstave je savremena bajka. Jedna princeza, koja na neki način kreće pogrešnim putem i usvaja nove vrednosi, uz pomoć svojih drugara, pesme i igre, vraća se pravim vrednostima kao što su ljubav, vera, nada“, objasnila je direktorka škole.

Osim dramske sekcije, učešće su uzeli i recitatorska sekcija, hor, kao i folklorna grupa COTK „TENT“, koja u svojim redovima ima značaj broj učenika Prve obrenovačke osnovne škole.

Kolektiv ove obrazovne ustanove, ali i njene đake očekuje još jedan veliki dan. Naime, elektronski časopis „Naše zvono“ ugledaće svetlost dana i na sajtu škole izveštavaće o svim aktivnostima učenika i manifestacijama koje spremaju u narednom periodu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE