Obrenovac, 28.05.2020

AKO BAŠ, BAŠ TREBA


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.04.2020.
Obaveštenje o izdavanju potvrda za kretanje u vreme policijskog časa

Foto:lokalnenovine.rs


Gradska opština Obrenovac izdala je saopštenje vezano za izdavanje potvrda za kretanje u vreme policijskog časa. Iz opštine naglašavaju da potvrde mogu tražiti sva fizička i pravna lica, kao i poljoprivredna gazdinstva. Takodje, iz opštine apeluju da se što više ostane kod kuće i da ove potvrde traže samo oni kojima je to krajnje nužno.

Prenosimo saopštene u celosti :

Obaveštavamo građane opštine Obrenovac da će na osnovu Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja (Sl. glasnik Republike Srbije br. 31/20) i Naredbi o zabrani kretanja, Gradska opština Obrenovac primati zahteve lica za kretanje u vreme zabrane kretanja i izdavati potvrde onima koji imaju opravdane razloge za kretanje u vreme zabrane kretanja tj. policijskog časa, koje su podnete preko portala www.euprava.gov.rs .

Zahtevi za kretanje u vreme zabrane kretanja se podnose preko portala a dokumenta kojima se dokazuje opravdanost podnetog zahteva dostavljaju se putem mejla: dozvole.kretanje@gmail.com .

Fizička lica kojima je potrebna potvrda za kretanje u vreme zabrane kretanja, a odnosi se na negu licu, uz dokumenta kojima se dokazuje opravdanost podnetog zahteva, u zahtevu navode: ime, prezime, JMBG, za strance evidencioni broj, razlog zbog kog je potrebno kretanje (npr. pomoć u kući, gerontodomaćica, medicinska pomoć, davanje terapije..), tačnu relaciju kretanja, datum i vremensko razdoblje, kontakt telefon. Dokumenta kojima se dokazuje opravdanost podnetog zahteva: očitana lična karta oba lica, lekarska dokumentacija, dokaz o srodstvu, ugovor o pomoći u kući i sl. dostavljaju se kao skenirana dokumenta na navedene email adrese.

Pravna lica koja pružaju usluge socijalne zaštite kojima je potrebna potvrda za kretanje zaposlenih u vreme zabrane kretanja, uz dokumenta kojima se dokazuje opravdanost podnetog zahteva, u zahtevu navode: naziv firme, PIB, ime, prezime, JMBG, za strance evidencioni broj i radno mesto lica za koje traže odobrenje za kretanje, odgovorno lice firme ili institucije, kontakt telefon odgovornog lica u firmi, mesto rada odnosno relaciju na kojoj se traži dozvola za kretanje i tačno vreme u kome se traži dozvola. Pravna lica koja pružaju usluge socijalne zaštite zahtev podnose kao skenirani dokument potpisan od strane odgovornog lica.

Uputstvo o načinu podnošenja zahteva za kretanje u vreme zabrane kretanja za privredne subjekte pogledajte ОVDЕ

NAPOMENA: Zahtevi se podnose prema prebivalištu lica za koje se traži dozvola za kretanje tokom zabrane kretanja.

Dobijene zahteve, kako bi bili obrađeni istog dana, Opština dostavlja najkasnije do 12 časova Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje ih ažurira i dostavlja Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nakon dobijanja saglasnosti od Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o tome obaveštava opštinu, koja obaveštava lice koje je podnelo zahtev i izdaje mu potvrdu.

Potvrda je dokaz da lice ima saglasnost za kretanje u određenom terminu i za određene potrebe.
Svaka zloupotreba u vezi sa korišćenjem potvrde sankcioniše se u skladu sa zakonom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE