Obrenovac, 21.09.2019

SVETSKI DAN PRVE POMOĆI


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 09.09.2017
NEZGODE U KUĆI – KAKO POSTUPITI I PRUŽITI PRVU POMOĆ?
Danas se obeležava Svetski dan prve pomoći a tema ovogodišnjeg obeležavanja glasi „Nezgode u kući – kako postupiti i pružiti prvu pomoć?“.

Tema se odnosi na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i mogu izazvati povredu ili smrt. Gradska organizacija Crvenog krsta želi da utiče na povećanje svesti sugrađana o mogućim opasnostima sa kojima se mogu suočiti u svom svakodnevnom okruženju, kao i jednostavnim koracima koje mogu preduzeti u tim situacijama kako bi pomogli sami sebi ili članu svoje porodice. Shodno tome, predstavnici Crvenog krsta "Obrenovac" su u centru grada predstavili građanima kako da pruže prvu pomoć.

Za više od 90 procenata spašenih života u masovnim nesrećama zaslužni su obični ljudi koji su se zatekli na licu mesta, umeli i želeli da pomognu i poneli se kao pravi heroji u kritičnim trenucima. Znanja iz prve pomoći bi trebalo da budu deo zdravstvene kulture građana.

 
Nesreća nije uvek predvidiva. Ona se može dogoditi bilo kada, na bilo kom mestu i svako može biti pogođen. Znanje prve pomoći može da osnaži svakoga od nas i da nas učini sposobnim da nekome spasemo život. Prva pomoć je prva karika u lancu spasavanja života u nesrećama. Obuka građana za pružanje prve pomoći čini društvenu zajednicu bezbednijom i snažnijom, odnosno spremnijom za različite vrste izazova u smislu prirodnih nepogoda ili drugih vrsta nesreća koje se događaju u savremenom svetu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE