Obrenovac, 28.02.2020

Po─Źinje prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita


Izvor: Danas,Lokalne novine | Obrenovac, 12.05.2017.
U─Źenici koji bi ┼żeleli da upi┼íu neku od specijalizovanih srednjih ┼íkola od danas do 15. maja mogu da se prijave za polaganje prijemnog ispita u tim obrazovnim ustanovama

Foto:Stefana Savi─ç


´╗┐

Ministarstvo prosvete je na svom sajtu objavilo konkurs za upis u─Źenika u srednje škole, a "papirna" verzija konkursa u izdanju Prosvetnog pregleda bi─çe u prodaji posle 20. maja.

Podsetimo, ─Ĺaci koji konkurišu za upis u Matemati─Źku, Filološku gimnaziju i odeljenja tih gimnazija, zatim odeljenja za u─Źenike sa posebnim sposobnostima za fiziku i ra─Źunarstvo i informatiku, kao i za umetni─Źke škole, moraju da polo┼że prijemni ispit. Oni, u zavisnosti od škole, po─Źinju 27. maja i traju do 6. juna, a kona─Źni rezultati treba da budu objavljeni najkasnije do 9. juna.

I ovi, ali i ─Ĺaci koji konkurišu za upis u "obi─Źne" srednje škole moraju da iza─Ĺu na završni ispit, koji ─çe polagati sredinom juna u svojim mati─Źnim osmoletkama. Test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, rešava─çe 14. juna, matematiku 15, juna, a kombinovani test 16. juna, od 9 do 11 sati. Preliminarne rezultate male mature škole ─çe objaviti 18. juna, a kona─Źne 23. juna.

Na završnom ispitu u─Źenik mo┼że da osvoji najviše 30 poena (po 10 na svakom testu), a po osnovu uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu maksimalno 70. Za upis ─Źetvorogodišnjih profila potrebno je najmanje 50 bodova. Dodatne poene donose rezultati sa me─Ĺunarodnih i republi─Źkih takmi─Źenja u─Źenika osmog razreda, ali samo iz predmeta koji se pola┼żu na maloj maturi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE