Obrenovac, 23.02.2020

TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNIKE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2017
Utorak,16. maj od 19 ─Źasova u velikoj sali Gradske op┼ítine Obrenovac


´╗┐

Komisija za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac  u utorak 16. maja u 19 ─Źasova organizova─çe tribinu u velikoj sali Gradske opštine Obrenovac,na kojoj ─çe mladi poljoprivrednici mo─çi da dobiju sve potrebne informacije vezano za aktuelne subvencije za poljoprivrednike. Tribina je namenjena poljoprivrednicima starosti do 40 godina.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite ┼żivotne sredine raspisalo je konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvo─Ĺa─Źima, a rok za podnošenje prijava je od 8. maja do 8. juna 2017. godine.

Konkurs se odnosi na podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapre─Ĺenje kvaliteta ┼żivota u ruralnim podru─Źjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2017. godini, a raspisan je na osnovu Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju i Pravilnika.

 

Podsticaji se utvr─Ĺuju u iznosu od 75% od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, u skladu sa zakonom kojim se ure─Ĺuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, odnosno posebnim propisom kojim se ure─Ĺuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja mo┼że da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1.200.000 dinara.

Podsticaji su namenjeni za podršku investicijama za razvoj i unapre─Ĺenje primarne biljne proizvodnje i pripreme poljoprivrednih proizvoda za tr┼żište, razvoj i unapre─Ĺenje primarne sto─Źarske proizvodnje, prerade mleka i razvoj i unapre─Ĺenje prerade povr─ça i vo─ça na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

Informacije u vezi raspisanog Konkursa dostupne su na telefon Info-centra Ministarstva poljoprivrede i zaštite ┼żivotne sredine: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna pla─çanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 ─Źasova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE