Obrenovac, 22.08.2019

DRŽAVA SPREMA POKLON ZA PENZIONERE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 08.10.2018.
Poznato koliko novca će dobiti i to nepovratno!

Foto:Profimedia
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je da se još razgovara o iznosu koji će jednokratno biti isplaćen najugroženijim penzionerima, dodajući da može da se očekuje između pet i sedam hiljada dinara, zavisno od količine sredstava u budžetu.

Pored toga što će u novembru primiti uvećanu oktobarsku penziju, jer je zakon o umanjenju prestao da važi, najstarijim sugrađanima sledi još jedan bonus. Svi oni koji imaju penzije do 32.000 dinara, a takvih je u Srbiji oko 70 odsto, dobiće i dodatnih pet odsto više. To je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Govoreći o obračunu penzija, ministar Krkobabić kaže da formula utemeljena zakonom, jasno definisana, mora da postoji. Za to je, kaže, potreban konsenzus svih društvenih činilaca.

Kada je reč o udruživanju, Krkobabić kaže da se zadrugarstvo budi.

- Izgleda da su konačno zemljoradnici shvatili da bez udruživanja nema boljitka. Najveće interesovanje je u Vojvodini ali to ne znači da se ne trudimo da ih pokrenemo u drugim delovima Srbije - ističe Krkobabić, koji je i predsednik PUPS-a.

On je dodao da država želi da u svakom od većih naseljenih mesta imamo zadrugu.

- Samo sa zadrugom to selo može da opstane i samo tako mladima možemo da ponudimo da ostanu - napominje ministar Krkobabić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE