Obrenovac, 22.08.2019

OVO JE TAČNA RAČUNICA


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.11.2018.
Pogledajte koliko će i ko dobiti povećanje plate!

Foto:Filip Plavčić
U 2019. plate zaposlenih u javnom sektoru biće povećane od sedam do najviše 12 odsto, koliko će dobiti medicinske sestre i tehničari, navedeno je u objavljenom Uputstvu za pripremu budžeta u 2019. i projekcijama za 2020. i 2021. godinu, koje je doneo ministar finansija Siniša Mali.

Na povišice od sedam odsto mogu da računaju i naučni radnici. Međutim, svi zaposleni koji plate primaju iz republičkog budžeta ni naredne godine ne treba da se nadaju poklonima u novcu, božićnim, godišnjim i drugim vrstama nagrada i bonusa, osim jubilarnih nagrada za zaposlene koji su to pravo stekli u 2019.

Okosnicu budžetske i fiskalne politike, kako je navedeno, u narednoj godini činiće mere za rasterećenje privrede i podsticaj rastu i zapošljavanju, i to ukidanjem doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti na teret poslodavca; smanjenjem parafiskalnih nameta ukidanjem pojedinih naknada i uz znatno povećanje javnih investicija. U narednoj godini 30 milijardi dinara više je namenjeno infrastrukturnim projektima.

Ministarstvo finansija u istom dokumentu navodi da će privredni rast ove godine iznositi 4,2 odsto, u 2019. godini 3,5 odsto, dok je projektovana stopa realnog rasta BDP u 2020. i 2021. godine četiri odsto.

- Očekuje se da će investicije, uz ličnu potrošnju, zadržati ulogu nosioca rasta posmatrano sa rashodne strane, odnosno da će glavni izvor rasta sa proizvodne strane biti uslužni sektor, uz značajan doprinos građevinarstva i poljoprivrede - navodi Ministarstvo finansija, koje očekivanje da će u 2019. biti nastavljeno povećanje životnog standarda stanovništva.

POVIŠICE - KO ĆE KOLIKO DOBITI U PROCENTIMA

12 medicinske sestre i tehničari
10 doktori medicine, specijalisti i stomatolozi
9 policija, BIA, vojska, prosveta i socijalna zaštita
8,5 Poreska uprava i Uprava carina
7 ostali budžetski korisnici

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE