Obrenovac, 22.11.2019

NEMA VIŠE 'SVE NA JEDNOM MESTU'


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2019.
Prvo kanal pa na šalter

Foto:Thinkstock
Usluge osiguranja vozila bi uskoro mogle biti izmeštene sa tehničkih pregleda, zbog smanjene provizije od polise osiguranja sa čak 30 odsto na 5 odsto.

Ukoliko se ne izmeni odluka osiguravajućih kuća da gazdama tehničkih pregleda za svaku polisu obaveznog osiguranja, koju naplate prilikom registracije vozila, daju proviziju od pet odsto vlasnici kola bi, vrlo brzo umesto plaćanja "sve na jednom mestu" morali da idu na šaltere osiguravača.

"Razmišljam da otkažem saradnju osiguravajućim kućama sa kojima dugi niz godina poslujem. Jednostavno, sa pet odsto provizije ne isplati mi se da u mojim prostorijama izdajem polise", kaže za "Večernje novosti" jedan od vlasnika linije tehničkog pregleda u Beogradu.

To praktično znači da bi vlasnici vozila prvo išli na tehnički pregled a zatim do najbliže "ispostave" neke od osiguravajućih kuća da plate polisu obaveznog osiguranja. Što bi značilo da bi vlasnici vozila i po registracione nalepnice morali u MUP jer tehnički pregledi više ne bi mogli da nude "kompletnu uslugu".

Da stav sagovornika nije usamljen, potvrđuje predsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda (NATEP) Vladimir Marinković.

"Umesto provizija od 15-20, pa i 30 odsto koliko su osiguravajuće kuće davale vlasnicima tehničkih pregleda sada se daje svega pet odsto, pa su i prihodi znatno smanjeni", kaže Marinković.

On dodaje da je prva reakcija bilo podizanje cene tehničkih pregleda, ali se ispostavilo da je to "odluka na kratke staze".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE