Obrenovac, 21.09.2019

Prijem za goste sa Kosova i Metohije


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.08.2017.
U Klubu za decu i mlade u Javnom preduzeću Sportsko - kulturni centar 'Obrenovac' organizovan je prijem za folklorni ansambl 'Kosovka devojka'

Foto:Facebook
Oni su u četvrtak veče na sceni pod platanima imali nastup u okviru manifestacije ,,Obrenovačko leto". Ovom prilikom predsednik opštine Miroslav Čučković upoznao je goste sa privrednim i kulturnim karakteristikama Obrenovca poželevši im da ponovo zaigraju i zapevaju pred obrenovačkom publikom.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Zoran Ćorlomanović istakao je zadovoljstvo što je opština Obrenovac imala priliku da ugosti KUD "Kosovka devojka" iz Babinog Mosta kod Obilića.

- Naši prijatelji sinoć su nam priredili zaista dobar koncert i publika u Obrenovcu imala je prilike da vidi igre iz tih krajeva. Nama je u cilju da se i mi njima predstavimo u opštini Obilić i da ih ponovo u nekom narednom periodu ugostimo. Imali smo veliko razumevanje od strane naših privatnika u vezi smeštaja i hrane za naše goste, kao i svi KUD-ovi sa teritorije opštine Obrenovac koji su nesebično, davanjem narodne nošnje pomogli naše prijatelje. Ovo je samo početak naše saradnje i zajedničkih aktivnosti - naglasio je Ćorlomanović.

Ovom prilikom razmenjeni su i prigodni pokloni.

Slaviša Čančić predsednik društva ovom prilikom zahvalio se opštini Obrenovac na gostoprimstvu.

- Prvi put gostujemo u Obrenovcu i zaista je bila velika čast da nastupimo u vašem gradu. Vremenski uslovi za igru su bili malo teži ali želja i volja ispred sebe sve ruši. Tradiciju na jugu negujemo na ovaj način i trudimo se da sačuvamo sve što je srpsko. Imamo dosta poziva za učešće u Srbiji ali sredstva nam ne dozvoljavaju da idemo često na turneje. Igra nas održava i iz Obrenovca nosimo najlepše utiske - kazao je Čančić.

Društvo je osnovano 1991. godine i neguju isključivo tradicionalne igre i pesme sa Kosova i Metohije. Čini ga oko 120 članova koji rade u okviru igračke, dramske i muzičke sekcije. Ovo je bio njihov prvi nastup u Obrenovcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE