Obrenovac, 21.09.2019

PROJEKAT


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.09.2017.
Mihajlović: Dosta sa adresama BB, svako da dobije ulicu i broj

Foto:Profimedia
Veliki broj naseljenih objekata u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i najavila pokretanje projekta unapređenja adresnog registra.

Mihajlovićeva je o tome razgovarala sa članovima Koordinacionog tela Vlade za unapređenje adresnog registra.

Na sastanku je dogovorena dinamika rada i predloženo da se u najskorijem roku izvrše izmene i dopune Uredbe o adresnom registru, nakon čega će uslediti i izrada Zakona o registru prostornih jedinica i adresnom registru, kao i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, navedeno je u saopštenju potpredsednice Vlade.

"Naš zadatak je da budemo efikasni i da bez odlaganja donesemo odluke i sprovedemo planirane aktivnosti koje su u interesu i za dobrobit građana Srbije. Cilj je da svi građani dobiju adresu - ulicu i broj", izjavila je Mihajlović.

Ona je istakla da postoji veliki broj naseljenih objekata koji u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i da veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, a da su prebivališta registrovana sa oznakom "nema ulice bb".

"Zbog toga pokrećemo projekat unapređenja adresnog registra i njegovog usaglašavanja sa registrom prostornih jedinica i stvarnim stanjem na terenu, u čemu će učešÄ‡e uzeti Republički geodetski zavod, Pošte Srbije, Stalna konferencija gradova i opština i lokalne samouprave", zaključila je Mihajlović koja je i predsedavajuća Koordinacionog tela Vlade za unapređenje adresnog registra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE