Obrenovac, 10.12.2018

Pravni saveti onlajn za sigurno nasledstvo


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2017.
Da bi nasledstvo stiglo u prave ruke, danas nije potrebno poznavanje zakona već prava internet adresa na kojoj se mogu rešiti sve pravne nedomuice pa i ova - Pravno-informacioni sistem Republike Srbije

Foto:Profimedia


´╗┐

Zakon o nasle─Ĺivanju, izme─Ĺu ostalog, ure─Ĺuje forme testamenata, priznate u našem pravu. Kako se radi o pravnoj tematici, izuzetno je va┼żno dobro se informisati, pre nego što se odlu─Źite na sastavljanje jednog ovakvog akta, samostalno ili uz pomo─ç stru─Źnog lica. Veliki je broj slu─Źajeva kada se prilikom ostvarivanja zakonskog prava o nasledstvu dolazi do grešaka upravo zbog nedovoljnog poznavanja pravnih akata ili pogrešnog tuma─Źenja.

Stoga je neophodno imati na raspolaganju odgovore na sva pravna pitanja, a upravo to u svakom trenutku mo┼żete prona─çi na unapre─Ĺenom sajtu Pravno-informacionog sistema Republike Srbije (www.pravno-infomacioni-sistem.rs) ─Źiju sadr┼żinu ure─Ĺuje JP Slu┼żbeni glasnik. Svako ko ima pristup internetu bilo na kompjuteru, telefonu ili nekom od prenosnih ure─Ĺaja, mo┼że besplatno koristiti bazu trenutno va┼że─çih propisa u izvornom, potpunom i ta─Źnom obliku na najsavremenijoj elektronskoj bazi zakona i drugih pravnih akata u Srbiji. Sajt se a┼żurira na dnevnom nivou, a za njegovo koriš─çenje nije potreban poseban softver.

Budu─çi da je upravljanje PIS-om, kao delatnosti od javnog zna─Źaja, povereno JP Slu┼żbeni glasnik, Pravno-informacioni sistem (PIS) predstavlja osnovni izvor informacija i za sve ostale elektronske pravne baze. Slu┼żbeni glasnik ima tradiciju objavljivanja zakona, propisa i drugih akata više od 200 godina, a svaki propis koji stupa na snagu, stupa tek kada se objavi upravo u ovom listu. Zato je sajt Pravno-informacionog sistema, kojim upravlja Slu┼żbeni glasnik, najpouzdaniji izvor pravnih informacija. Osim što je prilago─Ĺen potrebama prose─Źnog gra─Ĺana, sajt predstavlja zna─Źajan alat za rad advokata, tu┼żilaca, sudija i drugih pravnih subjekata.

Pravno-informacioni sistem Republike Srbije (PIS), zbirka svih relevantnih pravnih podataka u elektronskom obliku, uspostavljena je 1. januara 2014. godine i sadr┼żi elektronski oblik Slu┼żbenog glasnika, arhivu slu┼żbenih glasila, bazu u kojoj se nalaze registar i tekstovi va┼że─çih propisa i drugih akata Republike Srbije objavljenih u Slu┼żbenom glasniku, bazu sudske prakse, druge podatke o pravnom sistemu Republike Srbije i vezu s pravnim aktima Evropske unije.

Glosa: Sajt je prilago─Ĺen potrebama prose─Źnog gra─Ĺana, a predstavlja i zna─Źajan alat za rad advokata, tu┼żilaca, sudija i drugih pravnih subjekata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE