Obrenovac, 21.09.2019

PRIJAVE OD 1. JULA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.06.2017.
Kako pokrenuti svoj biznis još na studijama?

Foto:Shutterstock
Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu najavljeno je otvaranje Startup centra gde će studenti ovog fakulteta kroz mentorski rad i praktične radionice moći da dobiju direktan uvid kako izgleda preduzetnički život i poslovanje u Srbiji.

Startup centar će biti mesto gde će studenti, uz podršku mentora iz MVP Workshopa, moći da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u poslovanju.

U toku tromesečnog rada u Startup centru, izabrani timovi će raditi na validaciji svojih ideja i poboljšanju proizvoda ili usluge, kako bi spremni izašli na tržište sa svojom kompanijom.

Interesovanje mladih ljudi za preduzetništvo poraslo je u poslednjih nekoliko godina, a činjenice govore u prilog tome da će se startup kultura tek razvijati. U ovom trenutku IT sektor bi mogao da uposli 30.000 IT stručnjaka koji ne postoje, trenutna plata u proseku u Srbiji u ovoj delatnosti iznosi 1225 evra, a direktne strane investicije za startupe u Srbiji u poslednjih godinu dana su iznosile čak 50 miliona evra.

"Ovo je sjajna prilika za naše studente koji imaju preduzetničke ambicije da na Ekonomskom fakultetu u Beogradu započnu svoj biznis uz podršku profesora i korporativnih mentora" - istakao je prodekan za saradnju sa privredom, dr Dragan Lončar.

Od 1. jula do 15. septembra trajaće prijave za timove koji žele da se priključe tromesečnom programu razvoja svojih biznis ideja. Učešće u programu Startup centra mogu se prijaviti i studenti sa drugih fakulteta, ali jedan član tima mora biti student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U svojim prijavama timovi će imati zadatak da dostave popunjen Busineš model canvas, odrede veličinu svog tržišta i pošalju biografije svih članova tima. Komisija predstavnika MVP Workshopa i fakulteta izabraće tri tima koji će od oktobra raditi sa mentorima na građenju svojih kompanija.

Radovi na adaptaciji i uređenju prostora za Startup centar, koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade Ekonomskog fakulteta privode se kraju.

Ovaj moderan prostor daće sjajne uslove za rad timova, kao i podsticajnu atmosferu za razmišljanje i građenje novih biznisa.

Otvoren prostor omogućiće razmenu ideja, a poseban deo biće rezervisan za odmor i druženje svih učesnika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE