Obrenovac, 20.05.2019

STUPILA NOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.06.2018.
Od 1. juna 30 dana zatvora i novčana kazna za OVE PREKRŠAJE!

Foto:Alo!/Nenad Vujanović
Ako budete prekršili ova dva pravila, provešćete mesec dana u zatvoru, bez izuzetka.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović izjavio je da su pooštrene kazne za nasilničku vožnju. Kako je rekao za TV Prva, do 1. juna je kazna za nasilničku vožnju, odnosno za brzinu od 230 kilometara na sat i vožnju sa dva promila alkohola u krvi, bila do 30 dana zatvora.

Podsetimo, Skupština Srbije izglasala je izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojima je smanjena dopuštena količina alkohola u krvi vozača sa 0,3 na 0,2 promila, povećana kazna za prekoračenje brzine, a duplirane su i kazne za nekorišćenje sigurnosnih pojaseva.

Kazna za pojas 10.000 dinara

Prema zakonu, ubuduće će kazna za nevezivanje pojasa, umesto 5.000 biti 10.000 dinara. Predviđeno je da se mališani mogu prevoziti samo u odgovarajućem bezbednosnom sedištu, odnosno na podmetaču za sedenje, u zavisnosti od uzrasta i visine deteta.

Pravila za mlade vozače

Za mlade su pooštreni uslovi pod kojima mogu da dođu do vozačke dozvole, a ne mogu upravljati vozilom snage motora iznad 80 kilovata, sve dok ne steknu spremnost i iskustvo da upravljaju vozilom veće snage, što će procenjivati stručnjak.Za mlade vozače predviđena je nulta tolerancija na alkohol, telefoniranje, kao i zabrana vožnje između 23 i šest sati, a moći će da prevoze najviše tri osobe, uključujući i osobu pod čijim nadzorom voze.

Novine za tehnički pregled

Kada je reč o tehničkom pregledu vozila, predviđeno je obavezno uspostavljanje video nadzora prilikom vršenja tehničkog pregleda koji će posebnim programom biti povezan sa MUP-om.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE