Obrenovac, 28.05.2020

Dobrodošao, Jakove!


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2019.
Mali Jakov je prva beba rođena u 2019. godini u Obrenovcu

Foto:Printscreen




Momirka Zafirović iz Bariča je za Novu godinu, kako kaže, dobila najlepši poklon, sina Jakova. Rođen je 1. januara u 1 čas i 35 minuta, i tako postao treća beba rođena u 2019. godini na teritoriji grada Beograda, ali prva koja je iz Obrenovca.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević tim povodom je danas obišao njihovo domaćinstvo i lično im čestitao praznike.

"Dobila sam najlepši poklon od Boga za Novu godinu. Jakov je rođen sa 4,290 grama i dugačak 53 centimetra, na porođaju je dobio ocenu 10. U porodilištu nas je obišao predsednik Vučić i gradonačelnik Beograda. Od predsednika smo tada dobili dukat, a od gradonačelnika paketić. Oduševljeni smo i zahvalni što su nas političari obišli, a kako je krenulo, mislim da će i Jakov biti političar", našalila se Momirka Zafirović.

Vranešević je naglasio da je rađanje dece za jednu zajednicu najveća radost.

"U vremenu u kojem se nalazimo, za našu državu je najvažnije da nam se deca rađaju i da budu zdrava kao i da nas bude što više. U proteklim godinama smo mi, koji smo odgovorni za vršenje vlasti u Obrenovcu, učinili mnogo toga da naši sugrađani ostanu tu, da ne odlaze u inostranstvo, da se ne rasejavaju. Otvorili smo nove fabrike, gradimo autoputeve, i sve ono što je potrebno da poboljšamo uslove i kvalitet života za naše sugrađane", kazao je Vranešević i napomenuo da je zadatak rukovodstva da to radi i u narednom periodu.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević rekao je opština sprema mnogo novih projekata za Jakova i nove naraštaje.

"Potrudićemo se da obezbedimo sve neophodne uslove budućim roditeljima da stvaraju nove naraštaje kako bi Obrenovac nastavio ovakvim tempom, ako ne i jačim i boljim, da se razvija", poručio je Stanojević.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE