Obrenovac, 14.10.2019

Prijem za goste iz Makedonije i Novog Pazara


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.05.2017.
U zgradi opštine Obrenovac organizovan je prijem za predstavnike folklornih ansambala iz Makedonije i Novog Pazara koji su na poziv Centra za očuvanje tradicije i kulture 'TENT' učestvovali na prvomajskim folklornim susretima u Obrenovcu

Foto:Facebook
Ovom prilikom predsednik opštine upoznao je goste sa privrednim i kulturnim karakteristikama Obrenovca poželevši im da ponovo zaigraju i zapevaju pred obrenovačkom publikom.
 Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je ovom prilikom i zabrinutost zbog stanja u Makedoniji i izrazio uverenje da će u narednom periodu ta situacija uspešno biti rešena.

- Sigurnost i stabilnost treba da ostane na zapadnom Balkanu, to je i osnova politike našeg predsednika i naše Vlade. Mislim da je jako značajno da kultura, sport i obrazovanje budu jedina mesta u kojima ćemo pokazivati gde smo jedni od drugih bolji i uspešniji i da na taj način živimo u miru i u slozi. Nastavićemo da se trudimo da obezbedimo što veće plate svim stanovcima, bilo da su u pitanju Makednoci, Srbi ili Albanci i da na taj način razvijamo naš deo Evrope - naglasio je Čučković.Organizator manifestacije povodom prvomajksih folkornih susreta bio je COTK TENT koji će i naredne godine organizovati ovu manifestaciju, kako bi nastavili sa davno prekinutom tradicijom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE