Obrenovac, 25.08.2019

PRIPREME ZA PETROVDANSKI VAŠAR


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2017.
Petrovdanski vašar u našoj opštini okupiće i ove godine ljubitelje liciderskog srca, ringišpila, ulične kupovine i druženja

Foto:Printscreen
Obrenovca je dva puta godišnje domaćin obožavaocima vašarske atmosfere, za Petrovdan i Krstovdan.

Sa najvećim nestrpljenjem očekuju ih deca, koja se raduju susretu sa drugarima iz školske klupe, zabavi u luna parku, šećernoj vuni i svilenim bombonama. Stariji uživaju u jelima sa roštilja i ražnja, pazarenju, muzici, pucanju iz vazdušne puške ili demonstriranjem snage udaranjem u "krušku".

Pripreme od strane čelnika GO Obrenovac za predstojeći Petrovdanski vašar počele su još polovinom prošlog meseca i to upućivanjem poziva najpre starim zakupcima koji su do juče zakupili svoja mesta. Na mestima gde je to bilo moguće broj mesta za zakup je povećan, a pre svega zbog činjenice da su Petrovdanski i Krstovdanski vašari među najposećenijima u Srbiji.

-Što se tiče cena ostale su iste kao i prethodnih godina. Najveće interesovanje je za prodaju starih stvari tako da tu gledamo da izađemo svima u susret. Ove godine imamo nešto više zabavnih igara, čuli su ljudi za naš vašar pa je nekoliko njih došlo sa novim igrama – rekao je član opštinskog Veća Aleksandar Bogićević.

Većina vašardžija obezbedi sebi tezge unapred, ali ima i onih koji to čine na sam dan vašara.

-Od juče naši službenici rade u zgradi Posavine u kancelariji za poljoprivredu, od 08:00 časova ujutru do 20:00 sati uveče. Svi koji žele moći če odmah da zakupe mesto koje ima slobodno i da ga uplate – dodao je Bogićević.

Prostorije kancelarije za poljoprivredu će i 11. jula raditi tokom čitavog dana od 08:00 do 20:00 časova.

Ovaj vašar predstavlja važan dan u kalendaru kako meštana tako i stanovnika iz drugih krajeva, a poseti ga nekoliko hiljada ljudi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE