Obrenovac, 22.05.2019

Priklju─Źenje na kanalizacionu mre┼żu u Krtinskoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.08.2018.
U mesnoj zajednici Krtinska u naselju Trnjaci 17 doma─çinstava priklju─Źi─çe se na kanalizacionu mre┼żu, ─Źija je izgradnja zavr┼íena...

Foto:@Cuckovicm


´╗┐

Direkcija za izgradnju grada Beograda i Gradska opština Obrenovac, ulo┼żili su sredstva kako bi kompletna podru─Źja Urovaca i Krtinske imala kanalizacionu mre┼żu. Javno komunalno preduze─çe “Vodovod i kanalizacija” u dogovoru sa lokalnom samoupravom u narednom periodu radi─çe na širenju mre┼że i u drugim delovima opštine.

Direktor JKP Vodovod i kanalizacija, Branko Mati─ç je rekao da je u toku postavljanje šahtova koji ─çe omogu─çiti funkcionisanje kanalizacije.

"Ovaj posao je vredan 20 miliona dinara i u okviru njega uradili smo Ulicu Trnjaci, ulaz u naseljeno mesto Urovci do fekalno crpne stanice koja je potpuno opremljena i puštena u rad. Svih 17 doma─çinstava ─çe biti priklju─Źeni, a o─Źekuje nas i naredni deo posla. Sa Direkcijom za izgradnju grada Beograda je potpisan protokol u kojem je definisano kako ─çemo nastaviti ovaj veliki posao na izgradnji kanalizacije. On je vredan ukupno 200 miliona dinara, a dogovor je da Direkcija izgradi kolektor kanalizacije a da Gradska opština Obrenovac snosi troškove i izra─Ĺuje priklju─Źke." – rekao je Mati─ç i podsetio da u Krtinskoj i Urovcima ima 312 priklju─Źaka.

Branko Jevti─ç predsednik Saveta mesne zajednice Krtinska je objasnio zašto je kanalizaciona mre┼ża va┼żna za to selo.

"Meštani su pokazali jako veliku ozbiljnost, bukvalno, stoprocentnim priklju─Źivanjem na mre┼żu. To je jedan o─Źigledno goru─çi problem i nastavi─çemo sa širenjem kanalizacione mre┼że ulaskom u Ulicu Dor─çula, Put za Provo, Višnjica, Put za duboku baru i Grobljansku. Cena priklju─Źka je simboli─Źna i stimulativna, a to je, ujedno, i satisfakcija narodu koji ┼żivi na bukvalno 100 metara od deponije pepela i znamo ─Źemu smo sve izlo┼żeni." – kazao je Jevti─ç.

Naselje Trnjaci u Krtinskoj je obišao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç koji je u razgovoru sa meštanima rekao da ─çe u narednim danima biti puštena u rad i novoizgra─Ĺena kanalizacija u naselju Šljivice. On je rekao da gra─Ĺani moraju da znaju da su radovi na izgradnji kanalizacione mre┼że teški i zahtevni, jer su dubine velike a nivo podzemnih voda u Obrenovcu je visok.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE