Obrenovac, 25.08.2019

PRIDRUŽI SE I TI!


Izvor: Mirjana Lainović, Lokalne Novine | Obrenovac, 15.11.2017
Aktivnostima grupe PriDRUŽI SE koja priprema finalni događaj u Klubu za mlade 22.novembra u 11časova se pridružio i Učenički parlament Tehničke škole.
Borba za društvo bez diskriminacije je duga i neizvesna, ali od nje nikada ne bi trebalo  odustati. Ona odvija "korak po korak" i svako od nas može napraviti  bar jedan, na putu ka tom cilju.

Možda ste ovih dana u našem gradu videli  plakat sa natpisom “PriDRUŽI SE” i pitali se šta on znači? Plakat vas obično poziva na neki događaj ili informiše.  Ovaj - ima nameru  da Obrenovčanima pošalje univerzalnu poruku o lepoti različitostIi, da ih inspiriše i podstakne na razmišljanje.

PriDRUŽI se - budi otvoren!

PriDRUŽI se - nemoj zatvarati oči pred problemom!

PriDRUŽI se - svi smo jednaki, nema razlika!

PriDRUŽI se - daj svoj doprinos!

PriDRUŽI se  - bori se za bolje i pravednije društtva.

Ove afirmativne  poruke, vam šalje ekipa koju čine po jedan  predstavnik  Kancelarije za mlade i Centra za građansko delovanje iz Obrenovca i dva predstavnika Udruženja studenata sa hendikepom iz Beograda .

Oni, u okviru istoimenih  aktivnosti  imaju samo jednu želju – da unapre informisanost aktera omladinskih politika u vezi sa primenom inkluzivnih praksi  kao i da  zagovararaju  procedure koje će omogućiti jednake šanse svim mladim ljudima u procesima donošenja odluka,  razvoju potencijala mladih i unapređenju kvaliteta njihovog života.

Mini projekat “PriDRUŽI se” koji se realizuje u Obrenovcu  je samo deo šire slike projekata “Uključivanje uživo”, koju uz podršku Ministarstva omladine i sporta sprovodi  Beogradski centar za ljudska prava. Tako se raznovrsne aktivnosti,  sa istim ciljem sprovode u  Nišu, Kragujevcu, Bečeju, Pančevu i Novom Pazaru. Posle održanih  treninga u Beogradu i Sremskim Karlovcima, polaznici su,  zajedno sa svojim mentorima,  osmislili aktivnosti  na osnovu potreba u svojoj lokalnoj zajednici. Više o projektu možete pronaći  na http://www.bgcentar.org.rs/ ukljucivanje-uzivo/.  

Osim  Učeničkog parlamenta Tehničke škole koji sepridružio inicijativi i  radi na konstituisanju i usvajanju Statuta koji bi sadržavao članove i stavke koji se odnose na prava i mogućnosti mladih iz osetljivih kategorija , grupa PriDRUŽI SE, uveliko priprema finalni događaj koji će se održati u Klubu za mlade 22.novembra u 11časova.

U pitanju je organizacija Okruglog stola koji  bi trebalo da utiče na  senzibilisanje aktera omladinske politike u lokalnoj zajednici  kao i da ukaže  na načine unapređenja podrške  mladima  iz društveno osetljivih grupa,  što je inače poklapa sa ciljevima  Akcionog plana za mlade GO Obrenovac.

Organizatori Okruglog stola se nadaju  da  Ä‡e se kroz dijalog različih subjekata omladinske politike analizirati postojeće stanje kada je u pitanju participacija mladih iz društveno osetljivih grupa, kao i da će se  ponuditi   moguća rešenja i primere  dobre prakse za unapređenje njihovog položaja.

Okrugli sto je otvorenog tipa I ovim putem  organizatori događaja: KZM Obrenovac i CeGraD iz Obrenovaca i Udruženje studenata sa hendikepom iz  Beograda,  pozivaju  sve zainteresovane građane koji žele da se informišu u vezi sa ovom temom ili misle da mogu da doprinesu radu Okruglog stola da dođu u Sportsko kulturni centar, u sredu, 22. Novembra u 11h.

PriDRUŽIte se!

 

Autor plakata  “PriDRUŽI se” je naša sugrađanka  Jelena Inđić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE