Obrenovac, 24.05.2019

PRINUDNI UPRAVNICI STARTUJU U JULU!


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 29.05.2018.
Ovo je najmanja cena koju ćete plaćati po stanu

Foto:BETA/DRAGAN GOJIĆ
Kazne za stambene zajednice mogu da budu od 5.000 do dva miliona dinara...

Minimalna naknada za prinudne profesionalne upravnike biće 300 dinara po stanu i nju će do kraja juna aminovati novi saziv Skupštine grada. Tada bi trebalo da bude poznato i koliko će novca svaka stambena zajednica da izdvaja za tekuće i investiciono održavanje.

Određivanje ove tarife za prinudne upravnike koji su položili stručni ispit i upisani su u registar profesionalnih upravnika odrešiće ruke komunalnoj inspekciji da kažnjava stambene zgrade koje ni pola godine posle zakonom propisanog roka za registraciju višespratnica nisu izabrali šefa: upravnika iz svojih redova ili profesionalca.

Komunalni inspektori od januara po službenoj dužnosti obilaze teren i do sada su u gotovo svim beogradskim opštinama zalepili obaveštenja, popisali neregistrovane stambene zajednice i one koje ni samoinicijativno niti posle opomene nisu izabrale menadžment objekta – stavili su na spisak za prinudnu upravu.

Kazne za stambene zajednice mogu da budu od 5.000 do dva miliona dinara. Ali, još nije poznato da li će posle juna, kada grad propiše vrednost tarife za profesionalnog upravnika i stvori mogućnost za kazne onima koji ih nisu izabrali, vlasnici stanova i garaža zaista morati da plate za svoj propust ili će ih samo naterati da skupljaju novac za platu prinudnog upravnika.

On će stambenoj zajednici biti dodeljen sa liste profesionalaca i posao će obavljati sve dok se stanari ne organizuju i taj zadatak ne povere nekom drugom. Njegove usluge moraće da plaćaju uplatnicom „Infostana”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE