Obrenovac, 29.02.2020

58 GODINA PREDŠKOLSKE USTANOVE 'PERKA VIĆENTIJEVIĆ'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.04.2019.
U Domu kulture prigodnim programom obeleženo je 58 godina postojanja i uspešnog rada sa najmlađim Obrenovčanima

Foto:lokalnenovine.rs
Predškolska ustanova ”Perka Vićentijević” proslavila je danas 58 godina od osnivanja. U pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac", povodom obeležavanja značajnog datuma, deca iz sedam obrenovačkih vrtića priredbom su pozdravila svoje goste.

Anđelija Ružičić, zamenik direktora te ustanove, u svom obraćanju sve prisutne je podsetila na osnivanje prvih vrtića.

"1970. godine izgrađen je vrtić „Ciciban” u Ulici Vuka Karadžića i pripojen tom prvom obdaništu. Kako se grad širio ka periferiji, otvoren je vrtić u Bariču. Trenutno imamo sedam vrtića, i obuhvat preko 2000 dece i mi se radujemo da taj broj bude i veći i ono što je jako značajno u 16 sela u okolini Obrenovca postoji predškolsko pripremni program i trudimo se, i to nam je plan za dalje, da i onu decu koja nisu obuhvaćena animiramo, pokažemo im kako radimo i postanu naši članovi. Očekujemo da ćemo sledeći rođendan dočekati sa novim vrtićem u samom gradu i da će biti završena rekonstrukcija vrtića u Bariču", rekla je Anđelija Ružičić.

Ideja za slavljenički program potekla je od najmlađih Obrenovčana, a zajedno sa svojim vaspitačima, kroz različite performanse predstavili su sebe i svoje vrtiće.

Rođendan je zaposlenima i deci ustanove čestitao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković. On je posebno pohvalio požrtvovanje vaspitača i zahvalio im na učestvovanju u razvoju Obrenovca.

Čučković je izneo i podatak da je Skupština grada Beograda odlučila da izgradi još jedan vrtić u Obrenovcu, kao i da će se uskoro rekonstruisati vrtić ”Kolibri” u Bariču, a da će objekat vrtića ”Zeka” biti nadograđen.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE