Obrenovac, 25.08.2019

PROSLAVA 20. OKTOBRA


Izvor: Beoinfo,Lokalne novine | Obrenovac, 11.10.2017.
Od svečane akademije do vojne parade sa MIGOVIMA

Foto:Beoinfo / Promo
Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu proslavlja se 20. oktobra, a ove godine će 73. godišnjica ovog praznika biti obeležena dvodnevnim nizom manifestacija.

Prvo će se u Skupštini Beograda 19. oktobra u 10 časova održati prijem delegacije SUBNOR-a Beograda. Zatim će u Ulici kralja Milana, kod spomenika obešenim rodoljubima u 11 časova početi Memorijalni marš "Korakom slobode", a na Trgu republike u 11.45 biće održan koncert "Po šumama i gorama" orkestra Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Na dan oslobođenja, 20. oktobra, na zdanju Domu Vojske u 9.00 biće otkrivena spomen-ploča Risti Marjanoviću, prvom srpskom foto-reporteru koji je mnoštvom fotografija zabeležio ratne događaje u Prvom i Drugom svetskom ratu. Istog dana u 10 Äasova biće položeni venci na Spomenik oslobodiocima Beograda u Ruzveltovoj ulici, a u 11.15 na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali.

Vojna parada na kojoj će biti predstavljeni novi "migovi" biće održana na aerodromu u Batajnici u 12 časova, dok će u 20 časova u Narodnom pozorištu Dan oslobođenja Beograda biti obeležen svečanom akademijom pod nazovom "Kavkaski orah", koju će prenositi Radio-televizija Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE