Obrenovac, 03.06.2020

Promocija zdravlja u obrenova─Źkim ┼íkolama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.10.2017.
Crveni Krst Beograd ima u planu da do kraja godine realizuje 100 radionica ÔÇśPromocije zdravljaÔÇÖ

Foto:Printscreen


´╗┐

Program namenjen osnovcima i srednjoškolcima podr┼żan je od strane Sekretarijata za zdravstvo.

"To su radionice "Ja i moje zdravlje", "Fizi─Źka aktivnost", "Pravilna ishrana" i "Štetnost duvanskog dima". Program realizuju mladi volonteri, prosvetni i zdravstveni radnici, koji su prošli obuku Crvenog Krsta Beograd u avgustu ove godine, " objašnjava Julija Kotel Jevri─ç, koordinator programa "Promocija zdravlja".

Prve radionice odr┼żane su u "Prvoj obrenova─Źkoj" osnovnoj školi. Kroz njih se mališani na zanimljiv na─Źin upoznaju sa osnovama zdravog ┼żivota. O svim aktivnostima neophodnim za pravilan razvoj brine se i u toku redovne nastave.

"U okviru nastave fizi─Źkog i zdravstvenog vaspitanja ostvarujemo program "Promocija zdravlja" i to radimo sa decom na ─Źasovima, u vidu radionica, " ka┼że Zorica Kikovi─ç, saradnik Crvenog Krsta Obrenovac.

Osim pomenute radionice, "Prva obrenova─Źka" realizuje i druge aktivnosti.

"Radili smo "Zaustavljanje trgovine ljudima", a od ove godine u 7. razredu radimo i prvu pomo─ç. U 5. razredu, u korelaciji sa predmetom fizi─Źko i zdravstveno vaspitanje, organizujemo radionice o prevenciji i zaštiti zdravlja. Tre─çi razred ima "Promociju humanih vrednosti", " navodi direktorka škole Milena Ergarac.

Ispred Crvenog Krsta Obrenovac, "Prvoj obrenova─Źkoj" se zahvalila i Divna Soki─ç, rekavši da ─çe program biti realizovan i u ostalim, kako osnovnim, tako i srednjim školama na teritoriji opštine Obrenovac

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE