Obrenovac, 15.12.2018

Udaljeni prosjaci iz porte obrenovačke crkve


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.12.2017.
Poslata je jasna poruka...

Foto:Printscreen
Rukovodstvo Gradske opštine Obrenovac je pre nekoliko nedelja najavilo akciju suzbijanja prosjačenja na javnim mestima. Rešavanje ove vrste problema označeno je kao jedan od prioriteta, pa su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, izlaskom na teren udaljili prosjake iz porte obrenovačke crkve. Posle ovakvih aktivnosti, poslata je jasna poruka da se prosjačenje na teritoriji opštine Obrenovac više neće tolerisati.

„Gradska opština Obrenovac je pre nekoliko nedelja pokrenula aktivnost uklanjanja prosjaka i prosjačenja sa ulica Obrenovca. Trg, restorani, neke druge lokacije na kojima su oni bili su danas čiste. Međutim, njihova ogromna koncentracija je bila ispred crkve u Obrenovcu. Observacijom MUP-a i Centra za socijalni rad, koja je trajala proteklih nekoliko nedelja, došlo se do zaključka da se upravo danas, kada najveći broj parohijana posećuje crkvu, izvede združena akcija Tužilaštva, policije i Centra za socijalni rad. U Obrenovcu se neće tolerisati prosjačenje, pogotovo zloupotreba dece u tu svrhu i koristićemo sve moguće zakonske pretpostavke, koje su u skladu sa onim što ove nabrojane institucije, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Obrenovac, mogu da urade. Cilje je da se pre svega zaštite deca, ali i da ostali građani mogu mirno da idu ulicama Obrenovca, da dolaze u crkvu i hoću da kažem da će u narednom periodu, sve ove tačke biti pokrivane i da će ljudi, posebno oni koji dođu sa strane, biti lišavani slobode i procesuirani u skladu sa važećim propisima“, rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

On je jasno stavio do znanja da će zaštita dece uvek biti na prvom mestu i da će opština nastaviti sa posvećenim radom u svim sferama društva.

„Obrenovac će biti grad koji će štititi svoju decu, Obrenovac će biti grad u kome neće biti prosjačenja i na ovakav način ćemo se boriti protiv svakog zla na našem terenu. Ovde, u kući do crkve, bilo je prijavljeno nelegalno leglo prostitucije. Ono je takođe uništeno i na taj način ćemo raditi i u budućnosti“, poručio je Čučković.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac dr Obrad Isailović iskoristio je priliku da ukaže i na problem vršnjačkog nasilja, kao i nasilja u porodici. On je najavio brojne akcije, kao i oformljenje Saveta za zdravstvo, koje će brinuti o detetu od rođenja do punoletstva.

„Gradska opština Obrenovac je zadnjih meseci intenzivirala saradnju sa Centrom za socijalni rad. Hteo bih da kažem da je Centar za socijalni rad dobio novog šefa jedinice, a to je gospodin Nemanja Antonijević. Imamo tesnu saradnju i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, odnosno sa PS Obrenovac, a sve u cilju prevencije vršnjačkog nasilja, nasilja u porodici. Već na sledećoj Skupštini, 22. oformićemo Savet za zdravstvo. To je jedno multidisciplinarno telo, koje će imati za cilj povećanu brigu o porodici, povećanu brigu o prevenciji porodičnog i vršnjačkog nasilja. Dakle, naš zadatak će biti da pratimo dete od rođenja, pa do punoletstva“, objašnjava Isailović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE