Obrenovac, 22.01.2020

Savindan proslavljen u svim obrenovačkim školama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2019.
Školska slava - Sveti Sava, koja se proslavlja u čast utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa, obeležena je u svim školama širom Gradske opštine Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs
Učenici su tim povodom priredili različite vrste svečanosti, kulturno-umetničke programe sa recitalima, predstavama i pesmama posvećenim Svetom Savi.

Proslavama su prisustvovali i predstavnici Gradske opštine Obrenovac, a predsednik opštine Miroslav Čučković je obišao učenike škola u Trstenici, Konaticama i Vukićevici.

On je svim učenicima čestitao slavu i istakao da opština daje svoj maksimum kako bi mališani pohađali škole u selima, pošto obrazovanje predstavlja najznačajniji stub razvoja Obrenovca.

"Važno je za naše obrazovanje, državu i opstanak sela da seoske škole postoje. Ove predstave nam pokazaju na koji način deca čuvaju svoju školu i svoje selo. Apelovao bi na roditelje ukoliko mogu da upišu decu u isturena odeljenja kako bi broj učenika rastao i kako bi seoske škole ostale da žive u Obrenovcu", rekao je Čučković i najavio da je u planu za 2019. godinu izgradnja školske sale u Zvečkoj.

On je ovom prilikom napomenuo da je opština jednako posvećena obrazovanju u svim delovima Obrenovca i podsetio da su završene sale u Skeli, Grabovcu i fiskulturna sala u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi.

Čučković je kazao i to da je trenutno u pripremi dokumentacija za izgradnju internata za Poljoprivredno – hemijsku školu u Obrenovcu.

Ime prvog srpskog prosvetitelja, velikog zakonodavca i književnika odzvanjalo je i u ostalim obrenovačkim školama. Osnovne škole "Posavski partizani", "Jefimija", "Prva obrenovačka", veliki dan su dočekale onako kako to i nalažu stari srpski običaji, uz slavski kolač, žito i vino.

Savindan je raznovrsnim programom proslavljen i u obrenovačkoj Gimnaziji, Tehničkoj i Poljoprivredno-hemijskoj školi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE