Obrenovac, 20.06.2018

POSLEDNJI TRENUTAK


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2017.
Filijale PIO prima─çe zahteve za penziju i u subotu 30.

Foto:Robert Getel


´╗┐

Zaposleni koji su odlu─Źili da se penzionišu po propisima koji va┼że u ovoj godini, radni odnos moraju da raskinu najkasnije 29. decembra, a zahtev za penziju podnesu do 30. decembra.

Oni koji su ─Źekali poslednji trenutak, iz bilo kog razloga, zahtev za odlazak u penziju, mogu da podnesu i u subotu 30. decembra, jer ─çe sve filijale, slu┼żbe i ispostave Fonda PIO raditi tog dana, u periodu od 7.30 do 15.30 casova.

Kako je navedeno na sajtu Republi─Źkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje radi─çe samo slu┼żbe prijema zahteva i pravne pomo─çi i zahtevi ─çe se primati bez obzira da li su prilo┼żeni svi potrebni dokazi za odlu─Źivanje o njima.

Podnošenje zahteva 1. januara i kasnije podrazumeva primenu novih oštrijih uslova za penzionisanje koji va┼że u 2018. godini.

Od Nove godine uslovi za odlazak ┼żena u penziju ─çe biti 62 godine ┼żivota i najmanje 15 godina sta┼ża. Uslov za prevremenu starosnu penziju za ┼żene osiguranike u 2018. godini podi┼że se na 56,4 godine i 38 godina sta┼ża.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE