Obrenovac, 19.05.2019

JOŠ JEDNA PREVARA ONLAJN TRGOVACA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2018.
Upozoravaju nas da ne vraćaju novac, iako imamo po zakonu 14 dana da odustanemo od kupovine

Foto:Telegraf/Shutterstock
Ukoliko kupujete robu preko interneta imate pravo da je u roku od 14 dana vratite bez ikakvog objašnjenja, iako će mnoge firme koje na ovaj način nude svoje proizvode pokušati da vas ubede u suprotno.

Sve je više firmi koje nude robu preko sajtova, Fejsbuk ili Instagram stranica. Mnoge od njih posluju po zakonima, ali takođe je sve više onih koje ispod proizvoda koji nude stavljaju obaveštenje "Ne vraćamo novac".

To ne samo što nije pošteno, već je i nezakonito, jer svako ko kupi nešto van prodavnice, bilo da je pazario preko interneta, kataloga ili na nekoj promociji, ima zakonski rok od 14 dana da se predomisli, da kupljeno vrati i da u istom roku dobije novac nazad.

Ne samo da kupac ima pravo da vrati kupljeno, već prodavac sam ima obavezu da ga o toj mogućnosti sam obavesti.

- Uz robu koju isporučuje, trgovac je dužan da dostavi potrošaču račun, obrazac za odustanak od ugovora i predugovorno obaveštenje, zatim garantni list ukoliko je ugovorena garancija, kao i uputstvo za upotrebu i montažu na srpskom jeziku ukoliko je reč o isporuci tehničke robe - stoji u zakonu.

Ukoliko potrošač iskoristi svoje pravo i odustane od kupovine, trgovac je dužan da odmah, a najkasnije u roku od tri dana od dana raskida ugovora vrati potrošaču sav plaćeni iznos.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE