Obrenovac, 31.03.2020

Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacije na Šabačkom putu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 31.12.2019.
Na prostoru od 'Intereksa' do nadvožnjaka biće urađeno više od pet kilometara kanalizacione mreže

Foto:lokalnenovine.rs
U prisustvu građana, predstavnika Gradske opštine Obrenovac i Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", kao i članova saveta Druge mesne zajednice potpisan je ugovor za izgradnju kanalizacije na Šabačkom putu. Na prostoru od "Intereksa" do nadvožnjaka biće urađeno više od pet kilometara kanalizacione mreže. Rok za završetak radova je godinu dana.

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Matić rekao je da su se po završetku radova na Valjevskom putu stekli uslovi da se započne izgradnja nove kanalizacione mreže na Šabačkom putu.

"Mi ćemo nakon toga uraditi i projekat kako bi spojili celo selo Zvečka na kanalizacionu mrežu, tačnije spojićemo Šabački i Valjevski put", kazao je Matić.

Zamenik predsednika Skupštine GO Obrenovac Milorad Janković kaže da je ponosan što su dve mesne zajednice obuhvaćene ovim projektom i dodao da se radovima, koji se paralelno izvode na izgradnji toplifikacione mreže, znatno podiže kvalitet meštana naselja Muzička kolonija.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković izrazio je zadovoljstvo zato što se ugovor potpisuje na samom kraju godine i napomenuo da za opštinsko rukovodstvo ne postoje praznici.

"Mi smo tu za vas i vi treba da praznujete i da se veselite. Večeras pomilujte svoje najbliže i poželite im zdravlje pre svega. Mi ovim radovima nastavljamo širenje infrastrukturne mreže i nijedan kvadratni metar naše opštine neće biti zapostavljen. Današnju priliku koristim da se obratim i građanima Bariča, Belog Polja i Ratara kojima se projektuje izgradnja kanalizacije i radovi će početi u septembru mesecu. Veliki tim inženjera sedi i svi se vodimo planom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da naša zemlja 2025. godine mora da ima osnovnu infrastrukturu. Da svaki građanin ima put do svoje kuće, zdravu pitku vodu i kanalizacionu mrežu", rekao je Čučković i najavio da će po završetku radova celokupna deonica od Ratara do Crne tačke biti presvučena novim slojem asfalta.

Petar Lalić, predsednik Saveta MZ Zvečka, izjavio je da se ovim radovima nastavlja infrastrukurni razvoj ovog naselja. On je podsetio da se paralelno izvode radovi na asfaltiranju novih ulica, izgradnji nove škole i fiskulturne sale, kao i da je u prethodnom periodu urađena kanalizacija na Valjevskom putu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE