Obrenovac, 08.07.2020

Izvode se radovi širom Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.02.2020.
U narednom periodu rekonstrukcija puteva u devet mesnih zajednica

Foto:lokalnenovine.rs
Radovi na rekonstrukciji puteva izvode se širom Obrenovca. Mehanizacija je stigla i u Grabovac, a plan je da u narednom periodu obiđe još devet mesnih zajednica, od kojih je prva Mesna zajednica Ušće.

Radove na putu za Preliće u mesnoj zajednici Grabovac juče su obišli Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Marošanin je rekao da je došlo do izmene Statuta grada Beograda i Statuta opštine Obrenovac, kojom će svi poslovi koji su vezani za javno osvetljenje preći u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća ”Javno osvetljenje” Beograd, tako da će od ove kalendarske godine sva sredstva koja su prethodnih godina korišćena za plaćanje utrošene električne enrgije za javnu rasvetu, što kako on kaže, nisu mala sredstva, biti preusmerena na asfaltiranje nekategorisanih puteva.

"Budžet opštine Obrenovac za asfaltiranje nekategorisanih puteva od ove godine biće oko 130 miliona dinara i očekujem da ćemo brzo ući u završne faze asfaltiranja svih nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Obrenovac, pa bi se moglo očekivati da se u narednom periodu asfaltira oko 130 kilometara puta", kazao je Marošanin.

Predsednik opštine Miroslav Čučković se tokom obilaska radova u Prelića kraju, budući da se radovi obavljaju na putu kod kuće pokojnog predsednika Saveta mesne zajednice Grabovac, prisetio prethodno izrečenog, a to je da se u Grabovcu ne asfaltiraju kilometri puta, već putevi za Nešiće, Mijatoviće, Negovanoviće, Đuriće.

Čučković je istakao da je posebno zadovoljan činjenicom da su obnovljene mnogobrojne centralne saobraćajnice na teritoriji opštine i da su u proteklom periodu odvojena sredstva za obnovu puteva do svake kuće.

On naglašava da Gradska opština Obrenovac ima za cilj da izgradi osnovnu infrastrukturu u mesnim zajednicama na teritoriji opštine, tako da stanovnici svih mesnih zajednica u kojima postoje tehničke mogućnosti u narednom periodu dobiju priključke za vodu, grejanje, da se na ovim prostorima izgradi kanalizacija i obnovi putna infrastruktura.

Čučković podseća da su u Konaticama, Poljanama i Draževcu završeni radovi nakon kojih je domaćinstvima omogućeno priključenje na mrežu za vodosnadbevanje, i dodao da je u ovom trenutku kompletna operativa okrenuta ka mesnoj zajednici Dren, Orašac, Vukićevica, Ljubinić, Trstenica, Brović gde meštani trenutno nemaju priključak za vodu.

Željko Topalović, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Grabovac, kaže da su radovi planirani na još jednom delu puta u Prelićima, na putu u Miričićima, kao i na putevima u Negovanovićima i Đurićima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE