Obrenovac, 22.02.2020

Završena rekonstrukcija puta Grabovac Donji kraj - Šabački put


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.01.2018
Deonicu reokonstruisanog puta su danas obišli predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, njegovi saradnici i predstavnici mesne zajednice Grabovac.

Foto:lokalnenovine.rs
Radovi započeti krajem oktobra prošle godine na totalnoj rekonstrukciji puta od Manastira u Grabovcu do Šabačkog puta, završeni su danas. Put koji je bio u jako lošem stanju, jer nije rekonstruisan 45 godina konačno je dobio nov izgled i postao funkcionalan i bezbedan za stanovnike koji gravitiraju ovim delom opštine. Investitor radova je Republika Srbija, a izvođač radova Preduzeće ''Strabag''.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je prilikom obilaska ove rekonstruisane deonice kroz Grabovac, obećao da će Obrenovac biti premrežen modernim saobraćajnicama dok se ne dođe do poslednje kuće.

– Nemamo vremena za velike ceremonije, nemamo vremena za presecanja političkih vrpci, narod je gladan dobrih i modernih puteva, mašine su sad, i po snegu, već otišle u Draževac, radićemo spajanje Draževca i Baljevca. Takođe ćemo raditi i put Skela – Ušće, radićemo Valjevski put u Ljubiniću, radićemo ulicu Drage Vukovića Korčagina od krivine do pruge i desno od mesne zajednice do Šabačkog puta. Kompletna 2018. godina će biti posvećena izgradnji modernih saobraćajnica kao što je ova danas – rekao je Čučković i apelovao na sve da se nove saobraćajnice koriste pažljivo, da se na njima ne vozi brzo kako bi se sačuvali životi vozača i ostalih učesnika u saobraćaju.

Radovan Manojlović, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je istakao da je u razgovoru sa meštanima dogovoreno da se započne sa sanacijom mosta u Ševarama. Taj posao će biti urađen početkom godine zajedno sa Javnim vodoprivrednim preduzećem ”Beogradvode”, a ostali radovi, ističe Manojlović, koji se tiču sečenja obala, asfaltiranja, uređenja kanalske mreže idu svojim tokom.

Raša Prelić, predsednik Saveta mesne zajednice Grabovac je istakao da su radovi urađeni u roku kao što je bilo i obećano.

– Radovi su završeni uprkos lošim vremenskim uslovima. Mi meštani, a i mnogi drugi koji koriste ovu deonicu smo zadovoljni jer više nema rupa. Tokom protekle godine su rađeni mnogi nekategorisani putevi, međutim, ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Grabovcu – rekao je Prelić.

Iz Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine je ovom prilikom obećano da će u narednom periodu na ovom prostoru biti izgrađeno na desetine pojilišta za sitnu divljač, a od maja će u okviru školskog dvorišta biti uređeno i postavljeno novo dečje igralište.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE