Obrenovac, 25.05.2020

Nastavljena rekonstrukcija puta od Joševe ka Ljubiniću


Izvor: GO Obrenovac | Obrenovac, 24.07.2018.
Radove je obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković koji je podsetio da su putevi koji spajaju opštinu Obrenovac sa okolnim opštinama bili u lošem stanju

Foto: @CuckovicM
Nastavljeni su radovi na totalnoj rekonstrukciji deonice puta koji povezuje opštine Ub i Obrenovac u dužini od 8,5 kilometara od Ljubinića ka Joševi. Radove je obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković koji je podsetio da su putevi koji spajaju opštinu Obrenovac sa okolnim opštinama bili u lošem stanju.

-Mi smo podneli inicijativu da se bez obzira na administraivne granice između opština, putevi rade u komadu. Na ovaj način spajamo opštinu Ub sa opštinom Obrenovac, kvalitetnim putem opštinu Obrenovac sa Čukaricom u Ruckoj kako bi svi građani imali lakši i bolji pristup glavnim saobraćajnicama. Bez obzira da li se radi o poljoprivrednicima, privrednim subjektima ili meštanima, cilj je poboljšati njihov kvalitet života. Naša želja je da se u Ljubiniću poveća broj stanovnika, da mladi ne napuštaju sela. Zato i radimo nove puteve poput onih koje smo već uradili na deonici Skela-Ušće i Grabovac-Skela. Bez obzira što su dobri putevi mi smo imali nekoliko saobraćajnih nesreća sa smrtnim slučajem u Obrenovcu i ovom prilikom apelujem na vozače da imaju dodatni oprez. - rekao je Čučković.

Čučković je najavio da će se ove mašine uskoro preseliti na Šabački put, gde će se raditi rekonstrukcija deonice puta od nadvožnjaka u Zvečkoj do silosa u Ratarima, kao i u Obrenovac gde će se raditi Kupinačka ulica.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin je objasnio da bez obzira ko je izvođač radova, opština i to preduzeće imaju obavezu da kontrolišu sve radove koji se izvode na teritoriji Obrenovca.

– Trenutno se asfaltira deonica koja spaja Valjevski deo puta sve do Grabovačkog. Radi se u dva sloja, noseći i habajući sloj. Nakon asfaltiranja radi se uređenje kanalske mreže i prilazi ka kućama – istakao je Marošanin.

On je ovom prilikom najavio da će krajem avgusta biti nastavljena aktivnost prema kojoj će novih 100 ulica u Obrenovcu dobiti nov i asfaltirani put.

Radovi su započeti početkom juna, rok za završetak je 60 dana a investitor je JP ”Putevi Srbije”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE