Obrenovac, 22.02.2019

Radovi na putevima u Zvečkoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.
U Mesnoj zajednici Zvečka u toku su radovi u ulicama Drage Vukovića Korčagina i Radovana Stublinčevića.

Foto: GO Obrenovac
U Mesnoj zajednici Zvečka u toku su radovi u ulicama Drage Vukovića Korčagina i Radovana Stublinčevića. Radove u ovoj Mesnoj zajednici obišao je predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, sa svojim saradnicima i najavio još radova u Zvečkoj.

Čučković je naglasio da se Deseta ulica u Zvečkoj radi, a za Jedanaestu ulicu nije rešeno imovinsko pitanje.

"Mi smo kao opština kupili dovoljno asfalta, kupili smo dovoljno pripreme za asfalt i imamo mogućnosti da uradimo sve što bude narod od nas zahtevao, a da imamo papirološki spremno, kao što smo uradili 14. ulicu, 15. ulicu i da ne nabrajam dalje." - rekao je Čučković.

Predsednik opštine Miroslav Čučković je okupljenim meštanima Zvečke govorio i o velikim infrastrukturnim projektima koji se realizuju u Obrenovcu, pre svega bazirajući se na izgradnju deonice autoputa u sklopu Koridora 11 koja prolazi kroz teritoriju opštine Obrenovac.

"Videćete za mesec dana, moraćemo od male Kolubare silaziti dole, u onu rupu, koju vidite sa leve strane puta, zato što ide nadvožnjak koji počinje da se gradi. Posle nadvožnjaka imamo kružnu petlju, tamo negde pre Zlatnog sidra, imamo uključenje na autoput." - rekao je Čučković.

Ovom prilikom Čučković je najavio dolazak ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, petog februara u Obrenovac.

"Petog februara ćemo spojiti prvi raspon mosta i suštinski ćemo zaista postati pravi mali grad, pravi evropski grad, a ne kasaba što smo bili do pre nekoliko godina." - dodao je Čučković.

V.d. direktora EPS-A, Milorad Grčić, podsetio je građane na velik broj investicija koje su ušle u Obrenovac u proteklom periodu.

"Mnoge stvari smo uradili za koje niko nije verovao da hoćemo. Posle nekoliko decenija asfaltira se ulica na kojoj se sada nalazimo, posle nekoliko decenija u Obrenovcu se izgradila i sada će se proširiti fabrika, za koju su svi mislili da nikada u Obrenovcu neće postojati. Pričam o fabrici u Bariču.A svi mi Obrenovčani znamo šta je Barič u privrednom smislu značio nekada za Obrenovac.Imamo sreću, ono što je Obrenovac do juče označavalo kao slepo crevo, a to je nemanje autoputa, imamo sreću da se autoput sa mostom preko Save i preko Kolubare upravo gradi." - rekao je Milorad Grčić.

Radovi u Mesnoj zajednici Zvečka izvode se pema unapred utvrđenom planu, trenutno je u toku priprema asfaltiranja ulice Radovana Stublinčevića,

Odbornik Skupštine Gradske opštine Obenovac, Vukašin Erić, naglasio je da je u prethodnom periodu asfaltirano kilometar ipo puta od Donjeg kraja Zvečke ka Gornjem kraju, da se nastavlja sa asfaltiranjem još 500 metara puta.

"Takodje radićemo 960 metara asfalta od Donjeg kraja ka izlasku na Šabački put. Tako da ćemo to sve kad se sjedini imati jednu kompletiranu ulicu Draga Vukovića Korčagina sa ulicom Radovana Stublinčevića sve do pruge." - rekao je Vukašin Erić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Zvečka, Petar Lalić izrazio je zadovoljstvo urađenim i saradnjom sa Gradskom opštinom Obrenovac i Javnim preduzećima koja su izvođači radova.

Novim deonicama puta se vrlo često brzo vozi i zbog toga Komisija za bezbednost u saobraćaju preduzima određene akcije kako bi se sprečile saobraćajne nezgode.

Predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju, Mirko Vranešević, naglasio je da u Obrenovcu postoje četiri tačke koje su veoma rizične za bezbednost u saobraćaju a to je tačka kod kafića Desetke na izlazu iz Zvečke na Šabački put, dve tačke u Stublinama kod škole i kod obdaništa i jedna u Draževcu kod škole na novom potpuno rekonstruisanom putu.

"U narednom peridu postavićemo uredjaje radar dopler, opremljene najsavremenijim kamerama, koje imaju mogućnost da snimaju i noću i da dokumentuju sve prekršaje." - rekao je Vranešević.

Po završetku rekonstrukcije pomenutih saobraćajnica ekipe Beograd puta obeležiće ih vertikalnom i horizontalnom signalizacijom kako bi se povećala bezbednost učesnika u saobraćaju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE