Obrenovac, 18.01.2020

Prvi poljoprivredni vašar u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.10.2018.
Posetiocima su na raspolaganju bili polovna i nova mehanizacija, oprema i delovi

Foto:lokalnenovine.rs
Veće Gradske opštine Obrenovac je donelo odluku da se svakog 10. u mesecu na Vašarištu organizuje poljoprivredni vašar. Danas je organizovan prvi takav vašar, a posetiocima su na raspolaganju bili polovna i nova mehanizacija, oprema i delovi.

"Kada smo doneli odluku da organizujemo ovaj vašar, veoma ozbiljno smo pristupili pripremama i do detalja pripremili dešavanja na današnjem događaju. Nismo sve mogli isplanirati, nismo mogli da podelimo izlagače po sektorima, ali veoma smo zadovoljni posetom i izlagača i posetilaca. Za prvi vašar je ovo sasvim dovoljno. Slušamo ideje izlagača i posetilaca i nakon ovoga ćemo napravati analizu kako bismo unapredili organizaciju vašara. Na Ubu više nema ovakvih vašara, Obrenovac će iskoristiti tu priliku da značajno uveća ovu manifestaciju i nakon ovoga ćemo razgovarati da još jedan ili dva naredna vašara budu besplatna za izlagače, a da nakon toga cene zakupa budu simbolične i prihvatljive", rekao je Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Mitrović je objasnio da se za organizaciju manifestacije pobrinulo Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac”, ali su uključene i sve opštinske službe, kao i preduzeća za zaštitu životne sredine i preduzeće za izgradnju i Kancelarija za poljoprivredu.

Dragan Milanović iz JKP ”Obrenovac” kazao je da je prvi vašar u potpunosti ispunio očekivanja. On je napomenuo da su organizatori otvoreni za sugestije i primedbe kako bi se otklonili eventualni tehnički nedostatci organizacije.

"Ovoj manifestaciji je prethodilo mapiranje vašara u Rumi iako je teško preslikati Rumu na Obrenovac, ali smo barem došli do informacija bitnih za organizaciju. Akcenat je bio na poljoprivrednoj mehanizaciji i dodatnoj opremi, međutim otvoreni smo i za svu vrstu robe široke potrošnje", rekao je Milanović i dodao da izlagači nisu samo iz Obrenovca, već i iz Rume, Inđije, Šapca i Valjeva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE