Obrenovac, 23.01.2020

Obrenovački penzioneri besplatno borave u Vrnjačkoj Banji


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.10.2019.
Sa penzionerima su u Vrnjačkoj Banji boravili i članovi crkvenog hora 'Sveti Joakim i Ana'

Foto:Printscreen
U ponedeljak je još jedna grupa od stotinu penzionera sa teritorije Gradske opštine Obrenovac otputovala na besplatan dvodnevni izlet u Vrnjačku Banju.

Tokom prethodne godine Gradska opština Obrenovac je svakog vikenda organizovala besplatne jednodnevne izlete, koji su za cilj imali unapređenje uslova života i društvenog aktivizma starijih sugrađana. Proleće 2019. donelo je jednu novinu, te obrenovački penzioneri sada imaju mogućnost da besplatno borave u ovoj popularnoj Banji i to dva dana.

Zajedno sa penzionerima put Vrnjačke Banje krenuo je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

On je tom prilikom istakao da je nekada trebalo i po nekoliko sati više da se stigne na određenu destinaciju u Srbiji, a da se danas, zahvaljujući auto-putu od Obrenovca do Vrnjačke Banje može doći brzo i bezbedno.

Penzioneri su bili smešteni u Hotelu ”Banbus” u čijoj su poliklinic su mogli i da izvrše besplatne lekarske preglede.

Tokom svečane večere Čučković je u razgovoru sa penzionerima naglasio da je briga o starima važna koliko i briga o mladima.

"Mi smo opština koja jasno i glasno radi na solidarnosti, na brizi jedni o drugima, zato što smo svesni da je najteža bolest samoća i ovakvi susreti su tome posvećeni da se okupimo da se družimo i da nematerijalne stvari barem u toku dva dana pobede one svakodnevne materijalne stvari o kojima brinemo. Moj osnovni cilj jeste da posle mene ovo niko ne sme da ukine, kao ni besplatno letovanje i zimovanje za osnovce, besplatan sport za decu od 10 do 18 godina i besplatno letovanje za maturante i studente. Svi smo prolazni, a ovi programi moraju da opstanu", rekao je Čučković.

Sa penzionerima su u Vrnjačkoj Banji boravili i članovi crkvenog hora ”Sveti Joakim i Ana”.

U Vrnjačkoj Banji je do sada boravilo više od hiljadu penzionera, a plan je da ova akcija obuhvati svih 12 300 penzionera iz Obrenovca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE