Obrenovac, 25.02.2020

Nastavljena rekonstrukcija oštećenih puteva u Velikom Polju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.12.2018.
Nadležni su još jednom zamolili meštane za strpljenje tokom izvođenja radova

Foto:lokalnenovine.rs
Nakon rekonstrukcije puta za Stankovce u Velikom Polju i u zaseoku Veprovica u Piromanu, izvođači radova ponovo su pristupili aktivnostima u Velikom Polju. Reč je o deonici u Gornjem kraju koja je, takođe, oštećena tokom izvođenja radova na izgradnji auto-puta.

U skladu sa potpisanim Sporazumom, i ova saobraćajnica biće vraćena u prvobitno stanje kao i svi lokalni putevi koji se nalaze u mesnim zajednicama Mislođin, Belo Polje, Veliko Polje, Stubline, Piroman i Brović.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je tokom obilaska ovih radova rekao da je završetak radova najveći novogodišnji poklon za meštane Velikog Polja.

"Hvala meštanima što su bili strpljivi i radili sa državom zajedno na ovom velikom projektu. Neki nisu očekivali da će glavni put biti urađen, ali sada vidimo da jeste i idemo dalje, sledeća deonica je Belo Polje", kazao je Čučković.

Goran Ćirić iz Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca objasnio je da sporazum sa izvođačem radova na izgradnji auto-puta, deonice Obrenovac – Ub, nalaže da izvođači, nakon završetka radova, sve saobraćajnice na području opštine koje su bile oštećene usled prolaska ogromnog broja teških teretnih vozila, vrate u prvobitno stanje.

"Ukupna dužina puteva koji treba da se saniraju je 24 kilometra. Na tri lokacije na području Velikog Polja, koje prolaze ispod trupa auto-puta, trenutno se nalaze velike količine vode koje onemogućavaju bezbedan prolazak meštana. Dogovoreno je i to je ušlo u predmet i predračun radova da se ti putni pravci saniraju i u toku je izrada kišne kanalizacije", rekao je Ćirić.

On je i ovu priliku iskoristio da se obrati meštanima Velikog Polja, u zaseoku Stamenića kraj put ka Stublinskoj vodenici, i zamoli ih za strpljenje.

"Tamo su trenutno zastali radovi zbog toga što se pojavilo blato zbog nekvalitetnog rada, taj put je nasipan kamenim agregatom koji u sebi ima veliku količinu blata. Dat je nalog izvođaču da tu deonicu kompletno ukloni i da naspe novi sloj", istakao je Ćirić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE