Obrenovac, 11.08.2020

Radovi na mostu na Savi u Bariču(FOTO,VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2017.

Foto:lokalnenovine.rs
Rukovodstvo Gradske opštine Obrenovac, zajedno sa odbornicima Skupštine GO Obrenovac obišlo je danas radove na izgradnji mosta preko Kolubare i Save. Kineska kompanija C C C C je počela da gradi novi most, dug skoro 1,6 kilometara, i do sada već je postavljeno više od 50 šipova.


Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je da su ugovori za ovaj projekat potpisani u toku novembra u Rigi.

- Sanjao sam ovakvo proleće, dok je nam vetar ledio krv u žilama na Baltičkom moru. Sanjao sam trenutak kada ćemo imati naše zajedničke pobede. Novi mostovi su nešto što krase sve moderne gradove, ovaj most povezaće Obrenovac i Beograd i pružiće priliku svim budućim generacija za povećanje kvaliteta života. Radovi idu daleko ispred onoga što je planirano i to će nam pružiti mogućnost da već tokom 2019. godine imamo završen most. Veza sa Beogradom biće na znatno većem nivou kao i bezbednost svih koji svakodnevno putuju u glavni grad. Mi smo Kolubaru dva puta premostili kao i reku Savu i već sada imamo nekoliko izlaza iz grada koji predstavljaju alternative za saobraćaj. Na ovaj način naša opština stiče preduslove da bude jedna od najrazvijenijih u ovom delu Evrope - kazao je Čučković.Most preko ušća Kolubare u Savu i dalje preko Save biće dug 1.581 metar i to je najduži most na toj deonici.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević istakao je da je veliko zadovoljstvo već sada videti kako će most uskoro izgledati. On je rekao da će most biti urađen kao nedavno završen ..Pupinov most". Vranešević je podsetio da je premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio radove na izgradnji mosta prvog marta ove godine.Gradnja stubova za most će početi krajem juna ili početkom jula.

Autoput Surčin-Obrenovac će omogućiti spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10, preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Zamenik predsednika Skupštine GO Obrenovac Miodrag Janković naglasio je da je veoma značajno da veliki broj odbornika skupštine GO Obrenovac prisustvuje i prati izgradnju velikih infrastrukturnih projekata koji se rade na teritoriji opštine Obrenovac.Zajedno sa deonicama u izgradnji Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, čija je ukupna dužina 50,2 kilometara i već završenim deonicama Ub-Lajkovac 12,5 km i Ljig-Preljina 40,3 km biće povezan pun profil autoputa dužine 120 km od Beograda do Preljine.

Kako je ranije najavljeno, krajem ove godine biće završen autoput od Obrenovca do Preljine u ukupnoj dužini od 103 kilometara.Član Veća Gradske opštine Obrenovac Dragan Mladenović rekao je da je izgradnja ovakvih mostova veoma važna za opštinu Obrenovac pošto će grad biti veoma dobro povezan sa svim značajnim saobraćajnicama u ovom delu Evrope. Mladenović je podsetio da će nakon završetka radova građani Obrenovca imati brži i jednostavniji prevoz do Beograda.Na deonici Surčin - Obrenovac od 17,6 km u sklopu izgradnje Koridora 11 biće urađeno ukupno sedam mostova i četiri nadvožnjaka.

Vrednost radova na toj deonici je 233,6 miliona dolara, a finansira se iz zajma Eksim banke Kine.

Rok za završetak radova je 32 meseca.

Pogledajte video...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE