Obrenovac, 26.02.2020

RADNIM DANIMA DO PONO─ćI, A VIKENDOM DO JEDAN


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 21.04.2017.
Usvojena izmena rada kafana i muzike u centru Beograda

Foto:Kurir


´╗┐

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su ju─Źe izmenu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, po kojoj ugostitelji u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu da po─Źnu da rade najranije od 6.00 sati i mogu raditi do 24.00 sata radnim danima, a vikendom do 01.00 sati.

"Ugostiteljskim objektima za pru┼żanje usluga hrane i pi─ça, koji se nalaze u ulicama Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj, a nalaze se do 150 metara vazdušnom linijom od najbli┼że stambene, stambeno-poslovne zgrade, utvr─Ĺuje se maksimalno radno vreme i to tako što mogu po─Źeti sa radom najranije od 6.00 i mogu raditi najdu┼że do 24.00, a petkom i subotom od 6.00 do 1.00 posle pono─çi", navodi se izmeni Odluke.

Ugostiteljski objekti mogu emitovati muziku ili priredjivati muzi─Źki program najdu┼że do 23.00 radnim danima, a vikendom do 24.00.

Ugostiteljski objekti u Skadarskoj ulici, s parne strane, od broja 20 do 48, i s neparne strane, od 7 do 43, osim objekata u Skadarskoj 40 i 40a, mogu emitovati samo akusti─Źnu muziku.

U obrazlo┼żenju izmena Odluke navodi se da su nadle┼żni inspektori utvrdili da su se odredjeni subjekti, da bi izbegli Odluku o izmeni i dopuni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, kojom im je ograni─Źeno radno vreme i emitovanje muzike, preregistrovali svoje sedište u APR-u sa Cetinjske 15, Skadarske 40 i 40a na sedište u Skadarskoj 40b, 40v, 40g, pravdaju─çi se da na adresi Skadarska 40 postoji objekat sa lamelama A,B,C,D.

Inicijativa za izmene Odluke o radnom vremenu proistekla je iz u─Źestalih prijava gradjana koji su se ┼żalili na veliku no─çnu buku.

Pored te odluke, odobrnici su usvojili i niz drugih kojima se kazne za kršenje komunalnih propisa uskladjuju sa Zakonom o prekršajima i koje propisujuju fiksne kazne za ve─çi broj prekršaja, a uvodi se mogu─çnost izdavanja prekršajnih prijava.

Usvojen je i predlog odluke o osnivanju gradskog centra za socijalno preduzetništvo u Beogradu i ; predlog pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometra┼żnog filma - Martovskog festivala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE