Obrenovac, 07.08.2020

RATARIJADA 2017


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.08.2017.
Tradicionalna „Ratarijada“ ove godine se održava u selu Ratari kod Smederevske Palanke
Ono što povezuje Obrenovac, Paraćin i Smederevsku Palanku jeste "Ratarijada". Susreti meštana iz sela Ratari koja se nalaze na teritoriji ove tri opštine održavaju se tradicionalno svake godine.

"Ratarijada" je prelepa manifestacija koja odiše duhom, neguje tradicionalne vrednosti ali služi i za druženje i nastavak prijateljstava meštana Ratara. Ova manifestacija  traje  već 45. godina, tačnije, od 1972. godine,prekinuta je 1991. a nastavljena 2007. godine. Kroz tih 45 godina sklopljena su neraskidiva prijateljstva Rataraca.

Ove godine  34. Ratarijada je održana  u selu Ratari u Smederevskoj Palanci, 26. i 27. avgusta , na kojoj se oko 200 meštana iz  tri sela imenjaka nadmetalo u različitim sportskim i višebojskim disciplinama. Ratarci su odmerili snage u malom fudbalu, nadvlačenju konopca, šahu, stonom tenisu, streljaštvu, pikadu,odbojci ali i uživali uz pesmu, igru i bogat kulturno umetnički program.

Na fudbalskom terenu FK Budućnost odigran je turnir u fudbalu između  ekipa Ratara iz Paraćina, Ratara iz Obrenovca i Ratara iz Smederevske Palanke. Finale i dodela nagrada se održava drugog dana manifestacije.

Pored predstavnika Mesne zajednice Ratari kod Obrenovca ovogodišnjoj "Ratarijadi" u Smederevskoj Palanci prisustvovao je i predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE