Obrenovac, 16.07.2019

Zapo─Źeti radovi na ure─Ĺenju Kupina─Źke ulice u Rvatima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.08.2018.
Pro┼íle nedelje su zapo─Źeti pripremni radovi na ure─Ĺenju Kupina─Źke ulice u naselju Rvati...

Foto:Printscreen


´╗┐

Kupina─Źka ulica ─çe, u okviru prve faze radova, biti asfaltirana u du┼żini od 250 metara, a u planu je i ure─Ĺenje kanala Kupinac. Projekat ure─Ĺenja i izgradnje kamenog korita u du┼żini od 1100 metara je izradio Institut ”Jaroslav ─îerni”, a na jesen se o─Źekuje sprovo─Ĺenje tendera.

Ure─Ĺenje ove ulice je prioritet mesne zajednice, kazao je predsednik Saveta mesne zajednice Rvati, Uroš Šormaz. On je napomenuo da je prošle godine ura─Ĺena javna ravseta du┼ż Kupina─Źke ulice te zaklju─Źio da meštani tog dela naselja kona─Źno imaju potrebnu infrastrukturu.

Nakon završetka kanala Kupinac, pristupi─çe se i poslednjoj fazi završetka rekonstrukcije ulice od terena do Rva─çanske ulice, objasnio je Slavko Beri─ç, direktor Javnog preduze─ça za zaštitu i unapre─Ĺenje ┼żivotne sredine. On je istakao da su posle trideset godina, kona─Źno, rešeni svi problemi i prepreke u vezi ure─Ĺenja ulice.

"Kad se ima volje na─Ĺe se na─Źin, kad nema volje, na─Ĺe se opravdanje. Mi se nismo okretali posle prvih problema i prepreka koje smo imali sa ovom ulicom. Bilo je velikih problem sa podzemnim instalacijama, sa nadzemnim instalacijama, problema imovinsko pravne prirode i problema ukršetnih ingerencija Javnih vodoprivrednih preduze─ça ”Beogradvode” i ”Srbijavode”." – kazao je Beri─ç i najavio da ─çe JPZ┼ŻS odmah nakon realizacije ovog projekta pristupiti ure─Ĺenju prostora.

"Postavi─çemo drvoredni zasad i oplemeni─çemo prostor i insistira─çemo da se celokupan prostor uvrsti u obuhvat košenja i odr┼żavanja Javno komunalnog preduze─ça." – rekao je Beri─ç.

Mirko Vraneševi─ç, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac je istakao da radove izvodi JP ”Beogradput”.

"Nastavljamo po planu i programu, a moram da napomenem da je ukupna vrednost investicija u ovoj godini 112 miliona dinara. Do kraja godine ─çe vrednost biti još viša kako bismo završili sve što smo planirali." – istakao je Vraneševi─ç i dodao da su širom Obrenovca zapo─Źeti radovi na obele┼żavanju horizontalne signalizacije, to jest, popravci peša─Źkih prelaza u zonama škola.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE