Obrenovac, 16.07.2019

Počeo ciklus besplatnih radionica tokom letnjeg raspusta


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.07.2018.
'Obrenovac - grad znanja'

Foto:lokalnenovine.rs
Kancelarija za mlade opštine Obrenovac, u saradnji sa Sportsko-kulturnim centrom ”Obrenovac” i Bibliotekom ”Vlada Aksentijević”, i ove godine u okviru programa neformalnog obrazovanja realizuje 10 besplatnih radionica pod nazivom ”Obrenovac – grad znanja".

Miloš Stanojević, član Veća Gradske opštine Obrenovac, obišao je danas radionicu crtanja i slikanja i objasnio da su pored te radionice u toku još četiri.

"Pored pet radionica koje su u toku, još pet radionica će krenuti da se realizuje tokom jula i avgusta dok god bude trajao letnji raspust. Ove radionice su odlična prilika da deca i mladi otkriju talente, da lepo provedu slobodno vreme i da nauče nešto novo. ”Obrenovac – grad znanja” je samo jedan u nizu besplatnih programa namenjen mladima, podsetiću da uspešno realizujemo i besplatno bavljenje sportom za decu, besplatni klimatski oporavak na planinama, kao i besplatno letovanje u Grčkoj", zaključio je Stanojević.

Radionica crtanja i slikanja svake godine zainteresuje sve više mladih, pa u skladu sa tim, predavač Jelena Vićentić drži časove u dve grupe.

"Prijavilo se više od šesdesetoro dece, ali dođu i deca koja se nisu prijavila tako da ja držim po dve radionice. Ova radionica je dobra jer se otkrivaju novi talenti i to sve kroz igru. Deci uglavnom zadajem reprodukciju ili mrtvu prirodu, jer ima puno male dece od 7 do 10 godina, ali ima i starijih od 18 do dvadeset i nešto godina koji žele da se bave dizajnom ili slično. Takođe, imam i devojčice koje već tri-četiri godine dolaze na ove časove i zainteresovane su ovime ubuduće da se bave", istakla je Jelena Vićentić.

Pored crtanja i slikanja, više od tri stotine dece i mladih će tokom leta pohađati letnju školu mozaika, osnove tanga, ubrzani kurs grčkog jezika, kviling radionicu, radonicu novinarstva, dekupaža, tkanja, radionicu za izradu i redizajn nakita kao i radionicu sticanja praktičnih znanja iz elektrotenike.

Ovaj program ima za cilj da obezbedi kvalitetno, interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i angažovano provođenje slobodnog vremena tokom leta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE