Obrenovac, 11.08.2020

Polaganje venaca palim borcima u ratovima devedesetih (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.07.2019.
Obrenovčani su se okupili u gradskom parku i položili vence na spomen obeležje stradalim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine

Foto:lokalnenovine.rs
Na spomen obeležju u gradskom parku danas su položeni venci u čast palim borcima tokom ratova od 1990. do 1999. godine. Vence su, osim članova porodica palih boraca, položili i predstavnici Gradske opštine Obrenovac, udruženja boraca, ratnih vojnih invalida, političkih partija i građani.

Prisutnima se obratio član Veća Gradske opštine Obrenovac Zoran Ćorlomanović i tom prilikom objasnio zbog čega je bitno da se sa ponosom sećamo svih onih koji su branili domovinu i njenu čast.

"Jul je mesec kada je Srbija u svojoj istoriji ustajala protiv nadmoćnih zavojevača, kada se rodoljubivo kretalo u bitku za domovinu i u njenu čast, a Petrovdan je dan heroja, dan kada se tradicionalno i sa pijetetom okupljamo na ovom svetom mestu odajemo poštu i ukazujemo poštovanje najhrabrijima među nama u ratovima iz poslednje decenije 20. veka", rekao je on.

"Nikada ih nećemo zaboraviti, ne smemo ćutati o njihovim herojskim podvizima i uvek sa ponosom zboriti potomcima da sloboda i svetla budućnost srpskog naroda nema cenu", dodao je Ćorlomanović u svom obraćanju.

Spomenik je sa zelene površine ispred Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” premešten u park ”Heroja” u centru grada 2016. godine. Građani Obrenovca se već 22 godine okupljaju ispred ovog spomenika kako bi odali počast palim borcima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE