Obrenovac, 11.08.2020

Započeti radovi na uređenju 'Cevke' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.08.2019.
Nastavak uređenja popularnog banjskog kompleksa podrazumeva izgradnju bazena, dodatnih tuševa i pratećeg sadržaja

Foto:lokalnenovine.rs
Na popularnoj "Cevki" danas je započeta druga i završna faza radova u okviru koje će biti izgrađen bazen, dodatni tuševi kao i prateći sadržaj. Vrednost projekta iznosi 42 miliona dinara i u potpunosti ga finansira Gradska opština Obrenovac.

Predsednik opštine Miroslav Čučković, zajedno sa korisnicima ”Cevke”, položio je kamen temeljac za nastavak uređenja ovog popularnog banjskog kompleksa. On je i u današnjem razgovoru sa građanima obećao da će tuširanje i korišćenje budućih bazena i dalje biti besplatni, bez obzira na to što će prostor biti ograđen.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin rekao je da je najinteresantnije što će ovim projektom biti izgrađen bazen sa banjskom vodom koja će stalno cirkulisati.

Bazen sa termomineralnom vodom imaće dve podceline. Prvi bazen je dublji bazen u kojem se za potrebe banjanja može sedeti. Dubina bazena je 105 cm, a dubina vode 90 cm. Drugi bazen je plići bazen predviđen za banjanje donjih ekstremiteta. Dubina bazena je 60 cm, a dubina vode u bazenu 45 cm. 

Za prostor oko bazena planirana je zaštitna ograda od inoks cevi, kako bi se svi korisnici usmerili da pre ulaska u bazen prođu kroz dezobarijere i kako bi se time sprečilo unošenje nečistoća u bazen (trava, prašina pesak..).

Marošanin je podsetio da će pored postojećih 17 tuševa sa banjskom vodom biti dodato još 6 novih. Deo terena će biti pretvoren u plato za sunčanje sa zasenom u vidu drvene pergole. Manje pojedinačne pergole kao zasene planirane su na još tri mesta u kompleksu uz nove pešačke staze: iz pravca gradskih bazena, preko pristupne saobraćajnice pored Spa centra, iz pravca naselja Topolice preko pešačkog mosta na Spojnom kanalu, iz pravca Ulice Kralja Aleksandra i iz pravca hotelskog kompleksa.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović izrazio je zadovoljstvo povodom uspešne građevinske sezone, a zatim dodao da se ispunjavaju dugogodišnje želje Obrenovčana.

"Sezona je u punom jeku tako da se širom Obrenovca izvode radovi, svaki dan smo u obilasku lokacija. Radovi koji se ovde izvode su ranije planirani i mi smo iznenađeni kojom brzinom uspevamo da, nešto što su bile dugogodišnje želje, ostvarimo. To je zahvaljujući dobroj saradnji sa Beogradom i našoj spremnosti, blagovremenoj izradi projekata, dobijanju građevinskih dozvola, opštem prosperitetu privrede i dobrom prilivu sredstava od poreza i doprinosa koji se mogu pretočiti u nove investicije", rekao je Mitrović.

Rok za završetak radova na uređenju terena banjskog kompleksa je 120 dana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE