Obrenovac, 09.07.2020

Rekonstrukcija puteva širom Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.02.2020.
Predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli su radove u Jasenku i Piromanu

Foto:Printscreen
Povoljni vremenski uslovi pokrenuli su radove na rekonstrukciji puteva širom opštine Obrenovac. U Mesnoj zajednici Piroman izvode se radovi na rekonstrukciji dva kilometra puta koji vodi od Mesne zajednice Piroman do Kopova, a u Jasenku ekipe "Srem puta" uređuju 1.500 metara puta prema Vraniću.

Mirković Dragan, predsednik Saveta mesne zajednice Piroman, rekao je da je put izgrađen pre 35 godina i da je povremeno krpljen. On navodi i da je za ovu godinu planirano da se uradi deo puta u Veprovici i u Kesovićima. Mirković ističe da se meštani najviše raduju najavljenim radovima na izgradnji vodovodne mreže u ovoj mesnoj zajednici.

Tokom obilaska radova, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je kazao da se u sklopu ovih radova izvodi i rekonstrukcija puta u Ratarima, puta u Mislođinu kod igrališta na putu za Draževac, kao i totalna rekonstrukcija četiri kilometra puta kroz Duboko, od Ulice Palih boraca u Maloj Moštanici do silaska na Obrenovački put.

"Nećemo se ovde zaustaviti dok ne dođemo do poslednjeg kvadratnog metra asfalta koji treba da se izgradi ili da se rekonstruiše", naglasio je Čučković i najavio da će uskoro krenuti radovi na totalnoj rekonstrukciji trotoara u Ulici Ace Simovića.

Radovan Manojlović, pomoćnik predsednika gradske opštine Obrenovac, izjavio je da se paralelno sa radovima na lokalnim putevima u opštini Obrenovac, planiraju radovi na nekategorisanim putevima na teritorijama mesnih zajednica.

Predsednik Skupštine GO Obrenovac, Mirko Vranešević obišao je radove u Jasenku i tom prilikom istakao da je deonica puta koja se rekonstruiše opterećena zato što predstavlja glavni pravac Jasenčana sa Obrenovcem i dalje ka Beogradu.

"Ovde prolazi linija gradskog prevoza koja vozi direktno za Beograd. Nakon završetka radova, insistiraćemo da “Beograd put” vrati horizontalnu signalizaciju, kako bi se ograničenja brzine poštovala", rekao je Vranešević.

Dobrivoje Radosavljević, predsednik Saveta mesne zajednice Jasenak, podsetio je da je u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac došlo do realizacije rekonstrukcije dva kraka puta, put L-2004 i L-2005 u dužini od 1500 metara.

"Nakon ovoga planirani su radovi na putu L-2038 za Šumadiju. Kada se radovi završe u planu je krpljenje rupa na sve tri deonice, tako da se time ciklus rekonstrukcije puteva u Jasenku završava", dodao je Radosavljević.

Kada vremenski uslovi budu dozvolili, Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca krenuće sa nasipanjem nekategorisanih puteva struganim asfaltom na već pripremljenoj podlozi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE