Obrenovac, 24.02.2020

REKONSTRUKCIJA SAOBRA─ćAJNICA


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 02.04.2017.
Od aprila radovi na Slaviji, Bulevaru oslobo─Ĺenja i Mije Kova─Źevi─ça

Foto:Neboj┼ía Mandi─ç,Marina Lopi─Źi─ç


´╗┐

Obnova tri velika saobra─çajna poteza u Beogradu, o ─Źijoj obnovi se pri─Źa ve─ç godinama, po─Źinje u aprilu.

Re─Ź je o deonicama, Ulica Mije Kova─Źevi─ç, Bulevar oslobo─Ĺenja i Trg Slavija, ─Źije rekonstrukcije kona─Źno po─Źinju ovog prole─ça.

Kako je pojasnio v.d. sekretara za investicije Luka Petrovi─ç, radovi ─çe biti sveobuhvatni kako bi ova tri saobra─çajna pravca dobila bolju tramvajsku proto─Źnost, ure─Ĺene saobra─çajne trake i kanalisane tokove, sa akcentom na ve─çu bezbednost i bolju koordinaciju u saobra─çaju na ─Źitavom potezu.

Danas bi trebalo da bude potpisan ugovor sa izvo─Ĺa─Źem radova.

"Krajem aprila trebalo bi da se najpre krene s rekonstrukcijom Ulice Mije Kova─Źevi─ç, u delu od tramvajske okretnice do skretanja za „Gradsku ─Źisto─çu”. Nedugo zatim kre─çu i radovi u Bulevaru oslobo─Ĺenja i od tada ─çe se odvijati uporedo na obe lokacije", istakao je Petrovi─ç.

On je precizirao da ─çe se potez od tramvajske okretnice kod Omladinskog stadiona do Vukovog spomenika raditi u ─Źetiri faze, te da ─çe se sukcesivno zatvarati saobra─çaj po deonicama.

Javni gradski prevoz ─çe raditi, ali izmenjnim trasama u zavisnosti od trenutne faze radova.

Za radove u zoni Trga Slavija i Bulevara oslobo─Ĺenja ve─ç je poznato da ─çe se saobra─çaj odvijati pravcima Makenzijeva - Kralja Milana i Nemanjina - Bulevar oslobo─Ĺenja.

Beogradska ulica na potezu Trg Slavija - Njegoševa bi─çe jednosmerna u smeru ka Njegoševoj. Sve vreme izvo─Ĺenja radova bi─çe onemogu─çen prilaz Trgu Slavija iz ulice Svetog Save i iz Deligradske, najavio je Petrovi─ç.

"Radovi na ovim deonicama bi─çe obimni, te nas o─Źekuje rekonstrukcija tramvajskog koloseka i to kompletna zamena kolose─Źne konstrukcije, sa zamenom i uvo─Ĺenjem modernijeg oslanjanja tramvajskih šina. Zatim ─çe se zameniti stubovi i kompletna kontaktna mre┼ża, kao i kompletna kolovozna konstrukcija i sistem odvodnjavanja površinskih voda sa kolovoza. Definisa─çe se saobra─çajne trake, a du┼ż ─Źitavog poteza je predvi─Ĺeno da postoje ─Źetiri saobra─çajne trake za kretanje automobila. Predvi─Ĺena je i zamena kompletne horizontalne i vertikalne signalizacije i uvo─Ĺenje modernog sistema za upravljanje semaforima, kao i modernizacija javne rasvete", rekao je Petrovi─ç i dodao da je posebno atraktivan deo projekta koji se odnosi na izgradnju biciklisti─Źke staze du┼ż
Ruzveltove i Mije Kova─Źevi─ça, kao i u Bulevar oslobo─Ĺenja, od Bokeljske petlje do Tiršove.

Deo projekta je i sanacija nadvo┼żnjaka iznad Cviji─çeve ulice.

Plan odvijanja saobra─çaja za vreme radova je dogovoren sa Sekretarijatom za saobra─çaj, a svi u─Źesnici u saobra─çaju bi─çe blagovremeno obavešteni posredstvom medija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE