Obrenovac, 22.01.2019

Početak radova na rekonstrukciji mosta u Grabovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2018.
Romski deo i Donji kraj biće ponovo povezani, što predstavlja veliko olakšanje za sve meštane Grabovca

Foto:Printscreen
Danas su u Mesnoj zajednici Grabovac započeti radovi na rekonstrukciji i sanaciji mosta koji se godinama unazad nalazio u izuzetno lošem stanju.

Predsednik Saveta mesne zajednice Raša Prelić je istakao značaj ovih radova jer meštani Grabovca ubuduće neće morati da kruže četiri kilometra oko sela kako bi došli sa jednog kraja na drugi. On je naglasio da se uz ove radove paralelno nastavljaju radovi na proširenju mreže javne rasvete kao i na asfaltiranju novih deonica.

Saobraćaj u ovom delu Grabovca od ponedeljka biće potpuno obustavljen.

„Ovakve radove izvodićemo i na prostoru Skele u Ulici Miloja Beljinca. Paralelno sa tim nastavljamo čišćenje kanalske mreže širom opštine Obrenovac. U prethodnoj godini na ovom prostoru očistili smo 3,5 kilometra a ove godine uradićemo novih pet kilometara. Pored toga nastavljamo uređenje i u Zvečkoj, Velikom Polju i ostalim mesnim zajednicama“, najavio je Dejan Kamber, ispred Kabineta predsednika GO Obrenovac.

Most će biti dugačak četiri i širok šest metara, imaće metalnu konstrukciju kako bi kretanje u potpunosti bilo bezbedno. Radove koji će se izvoditi narednih 45 dana finansira JVP „Srbijavode“.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je da opština kao prioritet vidi ostanak mladih u selima.

„Sva ulaganja koja smo imali do sada bila su u tom smer. Nažalost, evidentno je da mladi odlaze sa sela. To izaziva tugu i očaj ljudi sa sela koji su srednjeg doba i stariji. I upravo zato ova vrsta infrastrukture je značajna. Ovaj most koji ima samo nekoliko metara, povezaće dva kraja sela. Na isti način uradili smo most Ace Tešića u Bariču i Maričića potok  u Draževcu. Ovakve prevojnice olakšaće život sugrađanima i suštinski nas pozicionirati kao opštinu koja ima budućnost, u kojoj se neće sela prazniti i kao opštinu u kojoj mladi neće napuštati sela već će imati iste uslove kao i u centru Obrenovca. Na taj način naša saobraćajna i privredna povezanost bića na boljem nivou, pogotovo za meštane koji plasiraju odavde svoje proizvode, a morali su do sada da kruže i po nekoliko kilometara. Naša osnovna aktivnost jeste da nas bude na teritoriji Obrenovca više od 72 400, a pogotovo što više u naših 26 prelepih sela“, rekao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE