Obrenovac, 19.01.2020

Asfaltiranje u naselju Rojkovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.03.2019.
Stručne službe pristupile su uređenju platoa ispred stambenih zgrada

Foto:lokalnenovine.rs
Prve prolećne dane naselje Rojkovac dočekuje drugačijeg izgleda. Naime, na zadovoljstvo svih stanara započeti su radovi na asfaltiranju i uređenju platoa ispred stambenih zgrada.

Meštani su pohvalili aktivnosti nadležnih, jer se radi o prostoru značajnom i za sve vozače ovog naselja, ali i za veliki broj mališana.

Pre samih radova stručne službe Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca i "Beograd puta" izašle su na teren na zahtev članova Mesne zajednice Rvati, nakon čega je doneta odluka da se oštećene saobraćajnice saniraju.

"Na teritoriji Mesne zajednice Rvati rađeno je asfaltiranje deonica koje su oštećene i postavili smo novu saobraćajnu signalizaciju. Pored toga, nastavljaju se radovi u naselju Rojkovac, u toku je asfaltiranje platoa ispred stambenih zgrada. Zatim će se nastaviti asfaltiranje staze koja se nalazi unutar samog naselja Rojkovac, odnosno između stambenih zgrada i Osnovne škole "Jefimija", tako da će stanovnici imati novu pešačku stazu koja će biti uređena i obnovljena", rekla je Marijana Džombić Kojić, član Saveta mesne zajednice Rvati.

Dok prilazi i staze ne budu presvučeni novim slojem asfalta, ekipe "Beograd puta" obaviće pripremne radove.

"Biće sastrugan oštećeni sloj asfalta, uradiće se izdizanje šahti i ivičnjaci koji su oštećeni biće zamenjeni novim. Takođe, osim ovih pristupnih saobraćajnica do ulaza, biće sanirana i pešačka staza pored OŠ "Jefimija"", kazao je Goran Ćirić iz Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.

Izvođač radova u naselju Rojkovac je Javno preduzeće "Beograd put", koje će po završetku radova u naselju Rojkovac pristupiti sanaciji puta u Mesnoj zajednici Vukićevica.

Prošle godine, na zahtev stanovnika, u naselju Rojkovac postavljeni su novi stubovi javne rasvete, a najmlađi su dobili novo igralište, kao i teren za basket.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE