Obrenovac, 24.02.2019

Rekonstrukcija kotlarnice varoškog kupatila


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2018.
Nakon ┼íto je pro┼íle godine zavr┼íena rekonstrukcija lamele B obrenova─Źkog varo┼íkog kupatila, poznatijeg kao ÔÇ×Stara banjaÔÇŁ, danas su zapo─Źeti radovi na rekonstrukciji i sanaciji kotlarnice

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Za te potrebe Gradska opština Obrenovac je izdvojila 15,8 miliona dinara, a radovi ─çe trajati do 31. marta.

Direktor Javnog preduze─ça za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin je rekao da je ovo prvi u nizu objekata u ovoj godini u koji se investira.

"U protekloj godini smo ulo┼żili 28 miliona dinara koja smo dobili od Ministarstva turizma i opštine Obrenovac, te smo zavvršili radove na lameli B. Sada radimo nastavak radova na sanaciji i kompletnoj rekonstrukciji kotlarnice, ─Źiji prvi temelji i postamenti datiraju iz 1928. godine. Tadašnja kotlarnica je verovatno radila na ugalj kao i naša poslednja. Nova kotlarnica zna─Źi potpuno novi sistem zagrevanja vode. U pitanju je najnovija generacija kotlova koja garantuje potpuno u┼żivanje korisnicima i štiti ┼żivotnu okolinu, jer stari sistem koji je bio zasnovan na lo┼żenju uglja odlazi u istoriju." – istakao je Marošanin i dodao da projekat obuhvata gra─Ĺevinske radove, eletro i mašinske radove kao i konstrukciju i sanaciju obe bunarske bušotine banjske vode koje se nalaze na ovom prostoru.

Marošanin je napomenuo da je preduze─çe ve─ç danas poslalo zahtev Ministarstvu i konkurisalo za nova sredstva za radove na lameli A.

"Ukoliko nam budu odobrena ta sredstva o─Źekujem da ─çemo tokom ove gra─Ĺevinske sezone, završiti kompletne radove na rekonstrukciji objekta stare banje, i predati je svim korisnicima na koriš─çenje."

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrovi─ç je izjavio da ─çe moderna banja biti prijem─Źiva svim starosnim grupacijama, iako je do sada tradicionalno bila popularna me─Ĺu starijim sugra─Ĺanima, te da ─çe sezona kupanja i le─Źenja biti otvorena na vreme.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE