Obrenovac, 21.09.2019

Raspisan konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2017.
Cilj : podsticanje aktivizma i volontiranja mladih

Foto:Promo


´╗┐

Resurs centar za Ju┼żnobanatski i Beogradski okrug, Centar za gra─Ĺansko delovanje, je u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Pan─Źeva, Kancelarijom za mlade opštine Bela Crkva, Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac, Mladim istra┼żiva─Źima Srbije, Udru┼żenjem gra─Ĺana „Connecting people“, Fondacijom za mlade Obrenovca, Organizacijom za promociju aktivizma „OPA“, Boljeva─Źkim udru┼żenjem mladih – BUM 8 i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON, raspisao konkurs za finansiranje omladinskih volonterskh projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Na konkurs se mogu prijaviti udru┼żenja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet ─Źlanova sa teritorije Ju┼żnobanatskog i Beogradskog okruga, s tim da neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Konkurs je namenjen mladim ljudima koji kroz aktivno u─Źeš─çe i volontersko anga┼żovanje ┼żele da u svojoj lokalnoj sredini u─Źestvuju u ure─Ĺenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili drugih prostora od javnog interesa, organizuju aktivnosti za lokalnu zajednicu, u─Źestvuju u akcijama zaštite ┼żivotne sredine, promovišu me─Ĺugeneracijsku saradnju (aktivnosti koje organizuju mogu da uklju─Źe i mla─Ĺe i starije), promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade, promovišu zdrave i bezbedne stilove ┼żivota, organizuju IKT edukaciju (IKT - informacione i komunikacione tehnologije) ili pomovišu solidarnost i humanost (prema socijalno ugro┼żenim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugro┼żenim grupama).

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoro─Źne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pru┼żaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta 15 do 30 godina. Aktivnosti u OVP su otvorene za sve mlade ljude bez obzira na poreklo, pol, nacionalnost ili drugu osobenost i neprofitne su.

Predlo┼żeni omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine, dok vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta mo┼że iznositi izme─Ĺu 30.000,00 i 100.000,00 dinara.

Zainteresovani mladi iz Ju┼żnobanatskog i Beogradskog okruga treba da pošalju popunjen obrazac za pisanje predloga ideje omladinskog volonterskog projekta do 18. jula 2017. godine na nvocegrad@yahoo.com ili poštom na slede─çu adresu: Radenka Rankovi─ça 13, 11500 Obrenovac, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

Ukoliko predlog projektne ideje pro─Ĺe administrativnu proveru i bude pozitivno ocenjen od strane komisije, odabrane grupe ulaze u narednu fazu koja podrazumeva razvijanje projektne ideje u kona─Źan predlog omladinskog volonterskog projekta. Nakon dostavljanja kona─Źnog predloga projekta, komisija ─çe odabrati najmanje 8 omladinskih volonterskih projekata koji ─çe biti finansirani u Ju┼żnobanatskom i Beogradskom okrugu. Kona─Źni rezultati konkursa, odnosno predlozi OVP koji ─çe biti finansirani, bi─çe objavljeni do 12. avgusta 2017. godine. Svim odabranim udru┼żenjima mladih i neformalnim omladinskim volonterskim grupama bi─çe obezbe─Ĺena tehni─Źko-stru─Źna i finansijska podrška od strane Resurs centra za Ju┼żnobanatski i Beogradski okrug.

Lista udru┼żenja mladih i neformalnih omladinskih grupa ─Źiji ─çe omladinski volonterski projekti biti finansirani bi─çe objavljena na sajtu Resurs centra www.cegrad.org, zatim na sajtu Ministarstva omladine i sporta www.mos.gov.rs, omladinskom portalu www.mladisuzakon.rs, kao i sajtu Nacionalnog programa volontiranja mladih www.kampovi.mis.org.rs.

Tekst konkursa i Obrazac za pisanje predloga ideje mo┼żete preuzeti na sajtu GO Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE