Obrenovac, 25.04.2019

Čišćenje kanala Kupinac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.09.2018.
Veoma važan vodotok u sistemu odvodnjavanja konačno će biti vraćen u prvobitno stanje

Foto:Printscreen
Danas su započeti radovi na uređenju kanala Kupinac, koji je poslednji put očišćen pre nekoliko godina. Geodetski snimci su pokazali da ima dva do tri kubika mulja po dužnom metru.

Ovaj metod čišćenja značajno će doprineti tome da sistem odvodnjavanja na ovom delu teritorije bude na zavidnom nivou. Radovi će se izvoditi od Rvaćanske Ulice do industrijske zone i trajaće dve nedelje.

"Obećali smo da neće proći nijedan dan bez konkretnih radova na teritoriji naše opštine. Danas smo počeli sa uređenjem kanala Kupinac u naselju Rvati. Ovaj kanal je jako značajan zato što se jedna trećina teritorije navodnjava putem ovog kanala, počevši od Zvečke, Grabovca, Urovaca, Rvata, Dudova i sve te vode putem crpne stanice završavaju preko reke Kolubare u reci Savi. Dužina koju ćemo očistiti iznosi 2,7 km od Rvaćanske Ulice do industrijske zone. Tako ćemo ovaj vodotok posle nekoliko godina vratiti u prvobitno stanje, koji je veoma važan u sistemu odvodnjavanja površinskih voda", rekao je Dejan Kamber iz kabineta predsednika GO Obrenovac.

Nadležni su ovom prilikom uputili apel građanima da vode računa o tome gde i na koji način odlažu otpad.

"Uređenje kanala Kupinac je jako bitno iz razloga što jedan deo prolazi kroz naseljeno mesto. Ovom prilikom želim da apelujem na građane da ne bacaju smeće u kanal", poručio je Uroš Šormaz, predsednik MZ Rvati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE