Obrenovac, 04.07.2020

Obilazak radova na kanalu Kupinac(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 31.10.2019.
Radovi na rekonstrukciji kanala Kupinac teku predvidjenom dinamikom...

Foto:lokalnenovine.rs


Pored rekonstrukcije kanala Kupinac u naselju Rvati, odvijaju se radovi i na šest crpnih stanica u Obrenovcu, koji će omogućiti efikasniju odbranu centralnih delova opštine od podzemnih i atmosferskih voda.

Radove je danas obišao predsednik gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković sa svojim saradnicima kako bi se lično uverio u napredak radova.

Ovim projektom je predviđena regulacija kanala na dužini od 1 kilometar, i predviđa kamenu oblogu dna i kosina. Radove finansira Evropska unija, a vrednost iznosi 2,3 miliona evra.

Savetnik predsednika opštine Dejan Kamber je podsetio da je tokom 2016. godine započeta realizacija projekta koji finansira Evropska unija, gde je predviđeno čišćenje 64 km kanalske mreže kao i rekonstrukcija crpnih stanica.


"Tada su napravljene određene uštede na projektu i ta sredstva smo usmerili na rekonstrukciju kanala Kupinac. Ključ ovog projekta je povezivanje 16 samoizlivnih bunara, i izgradnja 5 novih koji će imati funkciju da stalno upumpavaju svežu vodu i da se neprijatan miris na tom prostoru svede na minimum." – istakao je Kamber.


On je dodao da je izvođač radova Vodoprivredno preduzeće ”Erozija Valjevo” čiji stručnjaci imaju veliko iskustvo izvođenja ovakvih radova na regulaciji Kolubare u Valjevu.
"Upravo poučeni tim iskustvom nadamo se da će radovi biti izvedeni u roku i na kvalitetan način, kako bi naši sugrađani od jula sledeće godine, kada je previđen završetak radova, bili zadovoljni." – zaključio je Kamber.

Ovi radovi se izvode u okviru projekta ”Rekonstrukcija infrastrukture za zaštitu od poplava”, vrednog 19,5 miliona evra, koji sufinansiraju Evropska unija i Austrijska razvojna agencija, koja ujedno i sprovodi ovaj projekat.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE